Una pancarta a Terrassa se suma a la defensa del Valle de los Caídos

El govern espanyol confirma que vol treure les restes de Franco
Una pancarta a Terrassa se suma a la defensa del Valle de los Caídos

 

Unes grans pancartes defensant el Valle de los Caídos han aparegut a Terrassa. L'acció ha estat reivindicada per DNJ (Democracia Nacional Joven). Les pancartes se situen a la zona de l'estació de Renfe situada a La Grípia. 

 

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va assegurar que l'Executiu complirà amb l'acord del Congrés dels Diputats, el maig del 2017, que establia el trasllat de les restes del dictador Francisco Franco i de José Antonio Primo de Rivera del Valle de los Caídos, tot i que no va concretar quina fórmula s'utilitzaria. Les pancartes són una resposta de DNJ. 

 

La proposició no de Llei reclamava el trasllat de les restes perquè el Valle de los Caídos “deixi de ser un lloc de memòria franquista i nacional-catòlica” i fos reconvertit en “espai per a la cultura de la reconciliació, de la memòria col·lectiva democràtica i de dignificació i reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura”.

 


Connexió terrassenca

 

El Valle de los Caídos és un monument situat a la Serra de Guadarrama, a San Lorenzo del Escorial. És una autèntica apologia del franquisme. Conté la inscripció Caídos por Dios y por España i nombrosa simbologia del règim. Doncs hi ha una gran relació entre aquest monument i la capital egarenca. Un terrassenc té una gran obra al monument, de 40 metres de diàmetre i 42 d'altura. El mosàic de la Cúpula és de l'artista Santiago Padrós.


 

Què en pensa la Fundació Francisco Franco

 

"L'exhumació de Francisco Franco suposaria una desqualificació d'un llarg període de la història d'Espanya, la modernització d'aquesta, la creació de la nostra extensa classe mitjana i, per descomptat, la restauració de la monarquia". La Fundació Francisco Franco (FNFF) considera que moure les restes del Valle de los Caídos equival a trencar els acords de la transició.

 

L'entitat creu que tocar la tomba de Franco té com a objectiu "oferir-los en safata als professionals de l'odi seva presa més cobejada: el cadàver del Caudillo, amb l'objectiu d'escenificar una última humiliació, no ja a Francisco Franco, sinó també a la a la mitja Espanya que, en defensa dels seus ideals, va gosar reptar i vèncer al comunisme". La FNFF considera que el projecte de l'actual govern socialista és comparable "als talibans afganesos".


 

 
Comentaris
Posar i treure
Posen cartells feixistes i treuen llaços democràtics. Ja sabem que defensen i que no toleren.
anna
A mi també m'agrada aquest gaspatxo!
Vicenç Ramoneda
Que algú els hi digui als incultes aquests que ningú pensa tocar ni el "valle" ni el Everest!
Primo del Ribera
Esteu acabats feixistes!!! Us queden quatre dies...
Luna Barceló
Mai he pogut entendre a qui defensa monuments d'altres pobles, ciutats o països que no els són propis o als que no els agraden els catalans ni aquells que no ens permeten ser lliures, demòcrates, solidaris, educats, treballadors... perquè no van a viure allà a on estarien tant ben acollits com ara a la Sierra del Guadarrama que per cert és un lloc molt bonic. Pengen banderoles al seu gust i ens treuen els nostres llaços grocs, marxin i pengin les seves coses allà on toca i no empipin més.
Bacora Santjoanera
Creia que a Terrassa tots eren inteligents.
j.olle
AL Valle de los Caidos no si enterra cap traïdor. O no es el Valle de Los Caidos???

envia el comentari