El govern busca espai per fer un Palau de Congressos a Terrassa

Una de les opcions que es plantega és el Recinte Firal, tot i que Isaac Albert subratlla que caldria invertir-hi perquè l'edifici és obsolet

Isaac Albert, primer tinent d'alcalde de l'àrea de Promoció econòmica i projecció de ciutat i líder d'ERC ha parlat a Món Terrassa sobre el futur del recinte firal del passeig del 22 de Juliol. Al programa de govern, recorda, hi ha la creació d'un palau de congressos a Terrassa. La idea està en el programa dels republicans i de TxT. "Entenem que l'actual edifici no té les condicions necessàries". "Hi ha una decisió que hem de prendre: o ho transformem l'actual recinte invertint diners o ens n'anem a un altre lloc. No està presa. El que està clar és que l'actual edifici no ens serveix. La nostra idea era convertir-lo en un espai polivalent, on els clubs de la ciutat puguessin practicar-hi esports i on es puguessin fer diverses activitats. Hi ha entitats que necessiten més pistes per entrenar i jugar i se'ls hi podria oferir l'espai".

 

Albert també reconeix que segurament el 22 de Juliol no és el millor lloc del municipi per encabir-hi un recinte firal o un palau de congressos com es mereix la tercera ciutat de Catalunya en nombre d'habitants.

 

El tinent d'alcalde diu que hi ha alternatives, però que és un tema que està a les beceroles. Sí que afirma que en cap cas es pensa en un nou edifici. Sinó, més aviat, en reaprofitar-ne algun que sigui de titularitat municipal o privada. "Ho hem de veure. I fem el que fem, la nau ha de repercutir en el barri. Habitualment és una nau tancada que no genera res i una barrera. Entenem que Terrassa necessita un palau de congressos i les opcions són espais interessants que no puc concretar. L'AEG penso que no, perquè està pensada per a moltes altres funcions". I afegeix "el que crec és que no fa falta un recinte absolutament diàfan, tal com es plantegen i evolucionen algunes fires. Podria perfectament tenir dues o tres plantes, amb espais de reunions i conferències. La nau de 22 de juliol ens ho pot donar si ens gastem diners, i si aprofitem els soterranis. Tot i que, personalment, no m'acaba d'agradar aquest recinte".