El Govern anuncia un pla de reobertura progressiva de dos mesos

El vicepresident confirma que bars i restaurants podran obrir fins al toc de queda

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous l’inici el 23 de novembre d’un procés de flexibilització de les mesures restrictives per la pandèmia de la Covid-19. El procés serà d’un mínim de dos mesos, que es dividirà en trams successius que permetran més reobertures i flexibilitzant aforaments. La reobertura es començar per bars, restaurants i la cultura. Aragonès ha dit que es podrà passar d’un tram a l’altre només per criteris sanitaris que seran “públics i coneguts per tothom”. “No volem córrer massa ii no podem, al juny vam anar massa ràpid i per això la segona onada ha arribat abans a Catalunya”, ha afegit el vicepresident.

Les mesures del primer tram les ha detallat la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó:

Restauració

- Terrasses de bars i restaurants poden obrir mentre hi hagi una distància mínima de dos metres entre comensals de diferents taules. Per cada taula es permeten 4 persones, excepte si són del grup bombolla.

- En interiors es pot obrir amb les mateixes condicions, però amb una limitació del 30% d’aforament en locals que disposin d’una bona ventilació.

- Pel que fa a horaris podran obrir de les 6 del matí fins a les 9.30 del vespre.

Universitats i escoles

- Segueixen vigents les mesures establertes de presencialitat a infantil, primària i ESO. A Batxillerat i universitats la docència de teòrica ha de ser virtual.

- Activitats extraescolar segueixen obertes i també les esportives pels centres educatius amb grups estables d'activitats lectives. S'afegeixen totes les activitats esportives no competitives a l’aire lliure i espais tencats organitzades pels centres escolars. Tota la resta d'extraescolars es poden fer amb un màxim de 6 alumnes. Resten tancades les presencials que no són amb grups estables.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concert

- Poden obrir amb un aforament del 50% i sempre amb un màxim de 500 persones.

- Seguiran oberts els museus, les biblioteques, sales d’exposicions, es modificarà del 30% actual al 50% d’aforament permès.

Instal·lacions esportives i gimnasos

- Poden obrir amb un 30% d’aforament.

Comerç

- La limitació del 30% continua en establiments de menys de 800 metres quadrats.

- En els de més de 800 metres quadrats podran disposar del 100% de l’espai, però tindran una restricció del 30% d’aforament total.

Activitats recreatives

- Espais lúdics, bingos, sales de joc, activitats recreatives tipus fetes majors, queden tancats.

Actes religiosos i civils

Es poden celebrar amb un 30% d’aforament.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari