González (C's): "En l'elecció de l'alcalde de Terrassa ens abstindrem"

El regidor de C's, Javi González, al ple municipal de Terrassa

Javi González, portaveu de Ciudadanos a l'Ajuntament de Terrassa, analitza la situació política local.

 

Com veu la situació política a Terrassa i què passarà dijous al ple?

Després de dos anys de dirigir una ciutat sense rumb estratègic, l’anterior alcalde marxa en un exercici d’irresponsabilitat que ens aboca a un període de transició governi qui governi. Ara per ara no tenim clar si hi haurà continuïtat del PSC, l’únic que està clar a parer de Ciutadans és que el mandat s’ha acabat.

 

Quina és l'opció de C's? 


Davant d’un PSC que fins i tot ha estat capaç de deixat a l'estacada al seu propi electorat, i davant d’uns Comuns que trien l’independentisme com a soci de govern nosaltres ens abstindrem.

 

Passi el que passi, com albira els mesos vinents de legislatura?

Torno a repetir, el mandat s’ha acabat digui el que digui el senyor Vega o el senyor Matilla. Després del que ha passat i amb una perspectiva de 18 mesos, el PSC amb un equip que haurà de renovar en dues terceres parts no els creiem capaços de gestionar amb ambició política el que resta de mandat. TEC tampoc ho té fàcil, davant la possible amalgama de partits que hauran de donar suport a la seva alternativa i amb un equip sense experiència de govern, dubto de la seva capacitat i solvència per oferir noves polítiques fins a 2019.


 

El tema de l'aigua tornarà a ser clau? Podria fer-se un pas enrere?

Per sobre de l’aigua, que no és una preocupació ciutadana, està la qüestió de la governança de la ciutat i els temes que sí que preocupen com l’ocupació, la neteja o el transport. No es tracta de fer passes enrere, es tracta de saber prioritzar, en aquest sentit el PSC no es garantia de res si els Comuns posen per sobre apriorismes ideològics davant del sentit comú.

 

Quines són les prioritats de C's ara per ara a Terrassa?

 

Insisteixo, hi ha molta feina feta que ha saltat per l’aire, tenim la promesa de debat obert sobre el POUM, tenim sobre la taula les possibilitats del Vapor Ros, tenim uns pressupostos que també estan per “cosir”, la decisió sobre la gestió dels busos, per no parlar de qüestions tan preocupants com la creació d’ocupació i la neteja. Hi havia feina feta i perspectives que pel procés independentista, la ruptura del PSC amb els exconvergents i la fugida de l’alcalde queden aparcades, i la responsabilitat és exclusiva d’un PSC esgotat.


 

Javi González es veu guanyant les eleccions del 2019?

Per què no?

 

La ciutat pensa que respondrà el 2019 amb un vot cap a C's? I qui perdrà o desapareixerà?

  

2019? No sé què passarà el dijous... Però el que sí sé és que Ciutadans té un projecte clar per a Espanya, per a Catalunya i per a Terrassa, la gent ho sap i ho valora, això fa que consolidem creixement de simpaties enquesta rere enquesta.

 

Quina opinió li mereix l'empresonament de Josep Rull? El coneix.

 

Aquest és un tema que lògicament és molt sensible a la nostra ciutat i jo personalment no en sóc aliè. Com a partit la nostra posició és coneguda, hi ha acusació per delictes molt greus, desitjo que s’apliqui la justícia amb tota imparcialitat. Jo en Rull el conec però no hem tingut més relació que salutacions de cortesia. Amb la seva dona només puc dir que em consta que és una  gran treballadora, honesta amb les seves idees i amb un gran sentit de vocació pública, i unabona companya al Saló de Plens.


 

A Terrassa veu ara per ara fractura social o possibilitat que hi sigui?

  

Estan passant coses molt desagradables, hem arribat a una situació que qualsevol ho pot experimentar en carn pròpia. Per nosaltres només hi ha un culpable, i és la idea de que es pot passar per sobre de la meitat de la població, de la llei, de la sobirania constitucional, d’Europa i del món, i a sobre dir que pitjor per a ells.

 

Ballart ha fet bé de plegar? Els regidors del PSC han fet bé de plegar.

  

Van triar el pitjor moment.

 

Què passarà a Catalunya el dia 21 D? I després?

 

 

Guanyarà la gent, la llei i la democràcia. Després només ens queda a tots respectar el resultat, treballar segons les normes i pensar en tots.

 
Comentaris

envia el comentari