La Fiscalia General de Bèlgica confirma que no recorrerà la decisió de no extradir Lluís Puig

La Fiscalia General de Bèlgica no recorrerà la decisió del Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les de rebutjar l'extradició del conseller Lluís Puig, que les autoritats espanyoles reclamaven per un presumpte delicte de malversació de fons públics en la causa del procés.

L'òrgan de justícia ha confirmat a Europa Press que renuncia recórrer a l'última instància judicial, el Tribunal de Cassació de Bèlgica, per la qual cosa l'extradició de Puig s'ha denegat en ferm.

El tribunal de segona instància va tornar a rebutjar l'extradició la setmana passada, quan la defensa del polític independentista ja va avançar que la Fiscalia no recorria la decisió.

El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les va indicar que el Tribunal Suprem no és la instància adequada per sol·licitar l'extradició, i entén que no s'ha respectat la presumpció d'innocència de Puig, perquè identifica un "clima de vulneració", segons van informar els seus advocats.

La defensa de Puig ha insistit que la sentència és una bona notícia per als judicis que afronten els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí. Precisament aquesta setmana el Parlament Europeu continua estudiant si se'ls ha de retirar la immunitat parlamentària.

L'euroordre contra el conseller de Cultura és la primera que la justícia belga examina de les que va cursar el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, contra els polítics independentistes a l'estranger des de fa més de tres anys.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari