Sàmper reclama a Ballart que pengi la pancarta de "Democràcia" a l'Ajuntament

El regidor de Junts per Terrassa alerta de les temptacions de governar amb majoria absoluta i assegura que faran una oposicio "ferma i lliure"
Miquel Sàmper, regidor de Junts per Terrassa,
Miquel Sàmper, regidor de Junts per Terrassa, | Cristóbal Castro

Miquel Sàmper, regidor de Junts per Terrassa, ha llegit en primer lloc una carta escrita pel portaveu del grup Lluís Puig que no ha pogut prometre el càrrec de regidor i que ha renunciat en detriment de Meritxell Lluís. Sàmper ha realitat però també un petit discurs en el Ple de Constitució de l'Ajuntament:

 

"Lluís Puig ha renunciat per destensar un contenciós a l'Ajuntament de Terrassa si hagués optat per continuar exercint els seus drets. Vull reconèixer la gran feina que van fer Alex Rodríguez, Maria Sirvent i Marc Medina, i els sis regidors de TeC. Des de Junts per Terrassa, li volem agrair la feina feta per Alfredo Vega -malgrat formar part del grup del 155 i les nostres discrepàncies ideològiques-. Felicitar també a Tot per Terrassa, la seva victòria ha estat inconestable, i és una fidel mostra que la societat té unes aspiracions que van més enllà de les antigues hegemonies. Caldrà que tots hi reflexionem sense perdre de vista la nostra missió de servir a Terrassa.

 

(...) Senyor Ballart, governar amb majoria absoluta ha de ser molt llaminer, sobretot després d'un mandat en què va governar amb una oposició d'alt voltatge. No oblidi que en aquest oasi que tindrà de tranquil·litat, tots els avenços que es van aconseguir en matèria de participació i transparència, s'han de mantenir i fer més grans. Si ho fa ens tindrà el seu costat, fent oposició ferma però constructiva. Busqui les prioritats dels terrassencs en un porta a porta que ha fet en aquesta campanya, miri de fugir dels electoralismes. (...) Aquest mandat pot ser el mandat de les municipalitzacions dels serveis i d'una pujada d'impostos molt importants. Li diria que abans de prendre decisions d’aquestes característiques, prengui molt d’aire.

 

(...) Des de Junts per Terrassa farem una oposició lliure i ferma. Demanem que executiu una proposta de resolució que l’anterior govern va deixar en un calaix. La pancarta que deia: “La democràcia no es jutja”. Ha de començar a retre comptes amb els compromisos del propi Ajuntament. Si ho fa serà un exercici de coherència política sinó res el diferenciarà dels partits del 155"