Eco-equip reincorpora bona part de la plantilla de forma progressiva

Els serveis de recollida de voluminosos i la neteja viària, afectats pel confinament dels treballadors de l'empresa municipal, recuperarà poc a poc la normalitat

 

Mobles i brutícia llençada al costat dels contenidors
Mobles i brutícia llençada al costat dels contenidors | Aj. Terrassa

 

Aquesta darrera setmana, en el moment que el comerç s'ha reactivat i en previsió que en la fase 1 la majoria d'establiments tornin a aixecar les persianes, el govern de Terrassa ha acordat amb l'empresa municipal Eco-Equip d'anar reincorporant de forma progressiva -fins a l'1 de juny- els treballadors que estaven fins ara confinats. Una reincorporació que no podrà ser del 100% dels operaris, ja que n'hi ha que per raons de conciliació (cura de menors o persones grans) o per ser personal de risc no podran tornar a la feina fins que s'aixequin les restriccions.

 

Així ho ha explicat Emilia Andreu, directora de Serveis Territorial en la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, que ha recordat que des que es va decretar l'Estat d'Alarma per tal de garantir el servei de recollida de residus es va posar en "quarantena" un 40% de la plantilla (prop de 185 persones) en previsió de si hi havia contagis massius. Aquest confinament va suposar deixar de prestar neteja al carrer i eliminar el servei de recollida de vehicle petit que acompanya al camió lateral en la recollida de contenidors.

 

L'explicació ha vingut a tomb arran d'una pregunta des del grup municipal de Ciutadans sobre el servei de recollida de voluminosos i les queixes a les xarxes socials sobre l'estat en què es troben algunes bateries de contenidors, plenes de mobles i electrodomèstics. "Sembla que l'efecte Covid-19 ni tampoc la crida a la solidaritat que vam fer a la ciutadania per no abocar aquest material no ha estat tampoc escoltada per part d'aquells que abans ja eren incívics abans de l'emergència", ha lamentat Andreu que ha subratllat que quan se'ls ha avisat malgrat la reducció de personal sí que s'ha continuat passant i recollint els voluminosos.

 

"Hem de buscar un punt de trobada entre abans i ara, per evitar les aglomeracions de voluminosos i evitar actituds contraproduents d'aquelles persones que són cíviques i mantenen a casa els mobles o electrodomèstics", ha matisat el regidor Javi González (Cs). La directora de ST ha remarcat que s'està fent una campanya informativa i també de sancions per mitigar l'incivisme i que s'espera que ben aviat es puguin reprendre les bosses de contractació de personal, ja que estava previst la contractació de 15 persones més a Eco-Equip just abans de l'inici de la pandèmia.