El dia dels avis i àvies

Vull que ens conscienciem tots i que prenguem les mesures de salut necessàries per no contagiar als altres i sobretot no contagiar als nostres benvolguts avis i àvies
Pedro Domínguez
Pedro Domínguez | PSC

El dia 26 de juliol va ser el dia dels Avis i Àvies. Des del partit socialista de Terrassa el nostre més profund reconeixement, admiració i respecte a aquesta generació que ha estat capaç de tirar endavant després d'una guerra civil, iniciada per part dels revoltats al govern democràtic de la II República. Una guerra que va durar quatre anys, va deixar al país totalment enfonsat i destruït, però amb molta feina i decisió van ser capaces d'aixecar-lo malgrat el govern dictador que no permetia acció solidària, social o professional a favor dels més necessitats, que lamentablement eren diversos milions d'homes, dones, nens i nenes.

Els avis i àvies sempre hi són en els moments que més se'ls necessita. Després de diverses crisis econòmiques, socials i professionals, aquí estan, continuen ajudant amb molt d'amor i afecte a les seves famílies, fins i tot, per desgràcia, han hagut d'ajudar econòmicament, encara tenint unes pensions baixes, a les economies de les seves famílies. És per això que continuen estant tots els dilluns manifestant-se a les portes dels nostres ajuntaments contra les retallades a les pensions i a la Seguretat Social.

Jo vaig ser a Bilbao el mes d'agost de l'any passat i continuaven manifestant-se, això és una prova més del seu comportament solidari i responsabilitat envers els altres, ja que no solament lluiten per les millores de les seves pensions, lluiten per les millores de les pensions de les futures generacions.

Abans de la pandèmia causada per la Covid-19, molts dels avis i àvies s'encarregaven de portar als seus néts i nétes dels col·legis a les diferents activitats manuals i d'oci que tenien, sent així un pilar molt important per a la seva educació. Per desgràcia, aquesta pandèmia ho ha canviat tot, no es pot gaudir com abans dels nostres éssers estimats, i és un moment de prevenció màxima. Per això pel dia dels avis i àvies, vull que ens conscienciem tots i que prenguem les mesures de salut necessàries per no contagiar als altres i sobretot no contagiar als nostres benvolguts avis i àvies, ja que som un col·lectiu d'alt risc.

Pedro Domínguez 

Responsable del col·lectiu de Gent Gran del PSC de Terrassa.