C's boicoteja un llibre de l'Arxiu Tobella perquè no els hi agrada la portada

El regidor David Aguinaga critica la síndica
C's Terrassa boicoteja un llibre de l'Arxiu Tobella
C's Terrassa boicoteja un llibre de l'Arxiu Tobella | captura

La presentació del nou llibre de l'any de l'Arxiu Tobella arriba carregada de polèmica. Ciudadanos, a través del seu regidor David Aguinaga, ha mostrat la seva indignació per la portada i anuncia que faran boicot a l'acte i no hi seran presents.

 

L’Arxiu Tobella dedica la portada al referèndum de l'1 d´octubre, un esdevemiment que C's considera de rellevància menor i poc representatiu del que ha passat a la ciutat el 2017. Ciudadanos pensa que hi ha molts altres fets rellevants, com les eleccions del 21D, mereixedores d'anar a la portada.  El regidor d'ERC ha respost: La cultura no és censura i els mitjans i les entitats tampoc. Ara ja sabeu quin peu calcen C's Terrassa i podeu imaginar les mesures que els agradaria aplicar si governessin. Tot el nostre suport a l'Arxiu Tobella. Seguiu amb la bona tasca que veniu fent!"


 

Es presenta el proper divendres, dia 16 de febrer a 2/4 de 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Arxiu. L’acte anirà precedit de la xerrada “Rehabilitació de la coberta de la Masia Freixa” a càrrec de l’arquitecte Pere Puigdomènech. S'acompanya aquesta presentació amb l’exposició d’una selecció de 12 fotografies, una per cada mes de l’any. La majoria de la fotògrafa Montse Saludes que intenten representar el bategar de la ciutat.

Article d’opinió del regidor de Cs Terrassa, David Aguinaga

 

La percepció selectiva dels esdeveniments és un risc que a tots ens amenaça. Però de vegades sembla que aquest risc és més aviat un recurs deliberat per distorsionar els fets. L’Arxiu Tobella, en la seva edició d´enguany que recull la vida municipal en 2017, treu en portada una urna del pseudo-referèndum de l´1 d´octubre.


 

De debò és aquest el fet més rellevant del 2017 a Terrassa? De debò ha de figurar en portada? Sobta que els arxivers considerin aquest fet més important que la dimissió de l´alcalde de Terrassa; sobta que ho considerin més important que les eleccions del 21 de desembre, unes eleccions amb garanties (les que no existien el dia 1/10) i amb un resultat a Terrassa, ai las!, que segur que ni els organitzadors de la cosa de l´1 d´octubre ni els arxivers de l´Arxiu Tobella imaginaven ni desitjaven. No deixis que els fets et desmontin una bona portada, deuen haver pensat a can Tobella.

 

Cs Terrassa no hi anirà a la presentació d´aquest llibre, convertit ara en un altre suport a una causa que Terrassa va rebutjar rotundament el dia 21 de desembre. Sempre hi hem anat, però aquesta vegada, no. No farem de claca de gent que només veu el que li convé. Terrassa no va votar el dia 1 d´octubre, sinó el dia 21 de desembre.


 

Més greu resulta, però, que la Presidència de l´Arxiu Tobella que ara ostenta Isabel Marquès, Síndica de Terrasa, doni el vist-i-plau a aquesta portada. Un mal debut per aquella que, sobre el paper, ha de defensar tothom i mantenir una total neutralitat institucional.
Comentaris
Cara al sol
Tot el que no sigui l'estanquera i el jou i les fletxes ...
No als invasors
Els Colonos no hi fan cap falta. Només volem catalans, i que estimin el nostre país.
Ricard
Una cosa és pensar que no ha de sortir, ja sigui per no enaltir més encara el sentiment secessionista, entre d'altres motius i tenint en compte el seu ideari. Però afirmar que hi ha fets més rellevants que aquest al llarg del 2017? Els llibres d'història col.locaran l'1 d'octubre, ja sigui de forma més o mebys crítica o més o menys enaltida, al centre de tot aquest batibull entre Catalunya i España. Al centre d'una història que comença amb l'aprovació i consecutiva defenestració del Nou Estatut.
No ha existit l'1 d'octubre per a ells?? ho hem d'amagar?
Segur que si sortís una bandereta espanyola amb un pollastre ben gros no dirien res, doncs són dels seus. Encara demanaran empresonar a l'autor de la foto per ... odi potser??
Karlus
A la merda els feixistes
Ferragut
Siudadanos és un invent , gestat i parit a Catalunya, per una colla de miserables únicament per anar contra tot el que traspui un mínim de catalanitat i catalanisme, d'aquí l'èxit que ha tingut . No tenen cap més argument que aquest ,no tenen cap tipus de programa cnstructiu, ni els cal, perquè ells lladres , corruptes etc etc de PPodrit, els ho ha posat en safata. Que guanyin a apaña i que ens o blidin als Catalns
Ricard
Estos franqistas también ignoran a los criminales fascistas que tantos catalanes mataron solo por ser catalanes, a parte de ser unos miserables son nuestro enemigo a vencer y expulsar de nuestro territorio al país vecino su pais
Josep maria f
Serà un honor patir el boicot de C's. Els convidaría que el fesin extensible a tots els actes que hi participen independentistes i que apateixinés per enlloc. No s'en donen conte que molesten i no son grats? Apa bon ven!
Rafel
Primer, boicotegen? Encara els hi falta molts anys d'història per poder-ho fer- Segon, trist, molt trist per la gran ignorància d'aquestes persones si no són capaços de diferenciar entre arxiver i historiador I tercer, aquesta foto no és del 1-O, és de la gran manifestació amb milers de terrassencs protestant per l'actuació policial.

envia el comentari