Cs Terrassa acusa ERC de covardia i cinisme

Ciutadans exigeix a ERC i a l'alcalde retirar "la pancarta partidista de la façana de l'Ajuntament"
Javi González davant de la pancarta d'Erc a la façana de l'Ajuntament
Javi González davant de la pancarta d'Erc a la façana de l'Ajuntament | J. M.O.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha exigit a ERC que "retiri la pancarta separatista de la façana del consistori" a favor dels polítics que estan a la presó. González ha dit que "cal mantenir la neutralitat institucional, segons estableix la llei", i que "els representants públics estan obligats a preservar les institucions de la propaganda partidista", "tal com aconsella fins i tot un informe jurídic del mateix Ajuntament emès el febrer passat". El portaveu local de Cs ha anunciat que la formació taronja "acudirà al contenciós si en un termini de 24 hores no es produeix la retirada d'aquesta pancarta, sigui per part d'ERC o per l'alcalde", Jordi Ballart (Tot per Terrassa), tots dos socis en el govern local.

  

  

  

Javier González ha criticat "el cinisme i la covardia d'ERC" en aquest tema, a qui ha acusat de "jugar al gat i al ratolí, deixant en ridícul l'Ajuntament de Terrassa i violentant a més de la meitat dels ciutadans de Terrassa que no són independentistes". L'edil ha recordat que en el ple del setembre passat va ser rebutjada una moció de Cs en aquest sentit. La proposta no va prosperar per l'abstenció de Tot per Terrassa i del PSC i el rebuig dels partits separatistes. Després els republicans van treure el cartell durant la campanya electoral, però van tornar a col·locar-lo acabades les eleccions: "ERC usa l'edifici al seu antull i Jordi Ballart el tolera", ha lamentat el responsable local de Cs.

 

 

En la mateixa línia, el regidor també ha denunciat "el desistiment de funcions de l'alcalde, per permetre l'ús partidista de la façana municipal per part d'una ideologia separatista". González ha demanat a Ballart que "faci valer la seva autoritat i ordeni la retirada de la pancarta en un termini de 24 hores". En cas contrari, el GM de Ciutadans portarà el tema als tribunals perquè "sembla que mitjançant el diàleg és impossible fer respectar la neutralitat d'un Ajuntament que és de tots els ciutadans i no només de l'independentisme", ha afirmat el portaveu.