C's presenta una moció als ajuntaments en favor de la unió de tots els espanyols

Ciutadans (Cs) presenta una moció a tots els ajuntaments on té representació en la que se’ls insta a fer una declaració en favor de la unió de tots els espanyols. Així mateix en la iniciativa també es proposa "que els consistoris es pronunciïn en favor de les autonomies i en defensa dels drets conquerits que emanen directament de la Constitució".

 

El responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha explicat que el model actual d’Espanya com un estat descentralitzat i autonòmic “ha portat el període més gran de benestar per a la ciutadania”. I en aquest sentit ha destacat que “segueix sent vàlid per garantir la unió i la diversitat del conjunt dels espanyols i la continuïtat del projecte comú europeu”.

 

 

García ha explicat que Ciutadans presenta aquesta moció perquè entén que un dels objectius polítics ha de ser el de “fer entre tot el conjunt del poble espanyol, una Espanya cada vegada millor”. Per al responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya això s’ha d’aconseguir en base al “respecte a les lleis democràtiques aprovades per tots els espanyols, així com amb la unió i la defensa dels drets conquerits que emanen de la Constitució”. García ha apostat per “adaptar la Carta Magna als temps actuals, amb unes competències clares i on cada administració territorial de l’Estat tingui un marc jurídic definit”.