Bèlgica aixeca les mesures cautelars sobre el conseller Puig de Terrassa

La Fiscalia de Brussel·les ha informat que les mesures cautelars imposades al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als quatre consellers que l'acompanyen a Bèlgica han estat suprimides, després de rebre via Eurojust la decisió del Tribunal Suprem de retirar les ordres europees de detenció i entrega dictades contra els cinc polítics catalans.

La Fiscalia de Brussel·les ha informat que les mesures cautelars imposades al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als quatre consellers que l'acompanyen a Bèlgica -entre ells el terrassenc Lluís Puig- han estat suprimides, després de rebre via Eurojust la decisió del Tribunal Suprem de retirar les ordres europees de detenció i entrega dictades contra els cinc polítics catalans.

  

"Formalment cal esperar la decisió del jutge (de primera instància) per donar per tancat el cas, però les mesures cautelars es retiren de manera immediata", ha explicat a Europa Press una portaveu de la Fiscalia de Brussel·les.


  

  

  

El jutge va dictar per a ells la prohibició de sortir del territori belga sense acord del jutge d'instrucció, residir a una adreça fixa i presentar-se personalment quan siguin convocats per les autoritats judicials o policials, entre altres condicions.

  

La Fiscalia demanarà aquest dimecres a la Cambra del Consell (tribunal de primera instància a Bèlgica) una petició per reobrir la vista que va concloure aquest dilluns i traslladar al jutge la decisió "definitiva" de les autoritats judicials espanyoles, segons ha informat el Ministeri Públic en un comunicat.

  

Aleshores el Tribunal belga haurà de fixar una nova vista per prendre acta de la decisió del Tribunal Suprem espanyol, moment en el qual el jutge "no podrà més que constatar que l'assumpte ha estat retirat".


  

Encara que no hi ha encara una data fixada per a aquesta audiència, fonts del Ministeri Públic veuen plausible que sigui el proper 14 de desembre a les 09.00 hores, data en la qual estava previst que el jutge que porta el cas de les euroordres es pronunciés sobre la seva execució.

  
Comentaris

envia el comentari