Talegón diu que l'opinió pública espanyola sobre el Procés canvia

Per l'advocat Alonso Cuevillas hi ha jutges del Suprem que no compren el discurs de la violència i de la sedició
Bea Talegón, Salvador Cot i Jaume Alonso Cuevillas
Bea Talegón, Salvador Cot i Jaume Alonso Cuevillas | Marta Maseras

La periodista Bea Talegón i l'advocat Jaume Alonso Cuevillas han protagonitzat aquest matí de diumenge a l'era de la Masia Freixa un debat organitzat pel Pdecat sobre la necessitat que el sobiranisme es presenti en llistes unitàries a les eleccions. La jornada ha estat moderada per Salvador Cot, director del Món i president del consell d'administració de Món Terrassa. 

 

Bea Talegón ha afirmat que l'opinió pública espanyola sobre el Procés està canviant. La periodista ha reblat que hi ha suport al procés a molts llocs de l'estat, tot i que ha reconegut que a  Catalunya es desconeix, especialment pel buit que fan els mitjans de comunicació a aquestes manifestacions. Talegón ha dit que el judici al procés està posant de manifest la realitat i que, potser per interès propi, un part de l'opinió pública està fent un gir. A més a més, ha reblat que els catalans no estan tan sols com es pensen, i ha recordat les concentracions de suport al referèndum celebrades l'1-O a la Puerta del Sol de Madrid. L'abandonament imaginari té com a raó, a parer seu, el silenci que se'n fa des dels mitjans de comunicació. Talegón també ha etzibat que la por no és als polítics catalans, sinó als dirigents socials. Qui fa veritable pànic són els Jordis, per la seva capacitat d'haver aglutinat persones i grups de tots els àmbits.

 

Alonso Cuevillas ha comentat que res del que passa al judici al Suprem el sorprèn, però ha afirmat que malgrat que es patirà, la partida d'escacs es guanyarà. Per l'advocat, el que ara està passant al tribunal no és més que un avís per a navegants, per a bascos i catalans, "para esos catalinos que han osado desafiar al estado". Per l'advocat hi ha jutges del Suprem que no compren el discurs de la violència i de la sedició, i pensa que per assolir una sentència per unanimitat, tot acabarà amb una rebaixa dels plantejaments i una sentència de conspiració per a la rebel·lió, amb penes d'entre 8 i 12 anys. I Estrasburg, ha comentat, donarà la raó als acusats quan n'hagin transcorregut entre 5 i 7. 

 

El conseller a l’exili Lluís Puig, a través d'un vídeo, ha demanat unitat a les forces independentistes terrassenques i ha afirmat que és l’única manera d’evitar l’entrada i el govern dels partits del 155 als ajuntaments del país. “Si podem anar junts no ens aturaran. Hem fer fer un esforç tots plegats. Sinó, el procés patirà”. Lluís Puig ha fet l’oferta a grups de tot l’espectre, inclosa la CUP, socialistes i sobiranistes de tots els àmbits.