Ballart reclama al Govern que mantingui les targetes moneder a l'agost

A Terrassa hi ha 4.700 famílies que es beneficien d'aquests ajuts

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha adreçat una carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El-Homrani; i al conseller d’Educació, Josep Bargalló, demanant-los que reconsiderin la seva decisió de finalitzar la prestació de les targetes moneder que la Generalitat estava prestant els darrers mesos com a equivalent a les beques de menjador per a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat.

A la carta, l’alcalde demana que, mentre no es pugui garantir el retorn als menjadors escolars, es continuï oferint una alternativa a les necessitats alimentàries d’infants i adolescents en risc d’exclusió social. La Generalitat va anunciar recentment que el saldo que restés pendent de gastar a les targetes distribuïdes s’havia de gastar abans del 31 de juliol, perquè aquestes no es recarregaran i deixaran de funcionar l’1 d’agost.

Jordi Ballart s’ha mostrat "decebut per una decisió que es contradiu amb la del Parlament de Catalunya, que garantia que les beques menjador es mantinguessin durant els mesos d’estiu, assegurant així almenys un àpat diari a infants i adolescents de més vulnerabilitat". L’alcalde ha afegit que l’Ajuntament "farà tot el que pugui, com sempre, per arribar allà on no arriben les altres administracions. Estem atenent les famílies vulnerables, en l’àmbit de la pobresa energètica, becant els infants en risc d’exclusió social als casals d’estiu, reforçant els ajuts al centre de distribució social d’aliments, augmentant els recursos socials a tots els fronts. A Terrassa hi ha 4.700 famílies que es beneficien de les targetes moneder i ara hem de treballar perquè no es quedin enrere. Demanem a la Generalitat que no ens deixi sols”.

L’alcalde creu que els ajuts s’han de mantenir per les seqüeles socials i econòmiques provocades per la crisi sanitària de la Covid-19, i no entén que es retiri aquest ajut tenint en compte que la Generalitat ha rebut finançament extraordinari de l’Estat, a través dels fons d’emergència de la Covid, per cobrir aquest tipus de despesa.