Ballart no descarta tornar a l'Ajuntament de Terrassa el 2019

L'exalcalde considera que el sistema de partits "està desfasat" i aposta per "altres fórmules" que el permetin "seguir treballant per la ciutat"

L'exalcalde de Terrassa, Jordi Ballart, no descarta tornar a l'Ajuntament però adverteix que, si ho fes, no s'integraria en cap altra formació política després d'haver estripat el carnet del PSC. En una entrevista a l'ACN, Ballart s'ha mostrat partidari de "seguir treballant per la ciutat" però al marge de l'actual sistema de partits que, des del seu punt de vista, està "desfasat". La idea, en qualsevol cas, no està prou madura i assegura que, ara per ara, es vol dedicar a "descansar" després de dotze anys al consistori, els últims cinc com a alcalde. Sobre el futur immediat, Ballart ha criticat Terrassa en Comú (TeC) per "tenir pressa" per arribar a l'alcaldia i ha considerat que el més convenient "per rebaixar la tensió" seria que a Terrassa seguís governant el partit majoritari, el PSC. Amb tot, ha reconegut que els socialistes “ho tenen difícil" per trobar aliances a nivell municipal després de la postura que han adoptat a nivell nacional.


 

Jordi Ballart s'ha mostrat satisfet amb la seva decisió i ha afirmat que els cinc anys com a alcalde i els set com a regidor li han passat factura en el terreny personal. "Vaig començar sent molt jove, volia haver estudiat una segona carrera i vaig renunciar a moltes coses", ha assegurat l'exalcalde. En aquests sentit ha explicat que ara per ara vol aturar-se i repensar la seva vida.

 

Tot i això, diu que vol "seguir treballant per la ciutat" i que no tanca la porta a tornar a l'Ajuntament el 2019. "No ho descarto, no es pot dir mai d'aquesta aigua no tornaré a beure", ha subratllat Ballart que ha remarcat que si ho fa no serà de la mà de cap altre partit polític. "No marxaré a cap altre formació, ni comuns, ni ERC, ja he dit radicalment que no", ha insistit l'exalcalde que s'ha definit a si mateix com a "socialista, sense carnet i orfe". 


 

Així mateix, ha dit que marxa "desenganyat" del món de la política i ha carregat contra l'actual sistema de partits en què "a vegades hi ha interessos aliens a la democràcia i la política que influeixen i on sovint les cúpules i aparells volen prendre decisions de les institucions on governen". Ballart assegura que "s'ha de superar tot això" i diu que per fer-ho cal apostar més per "moviments ciutadans, projectes puntuals i xarxes". 

 

Crítiques a la direcció del PSC

  

L'exalcalde ha atribuït la seva decisió d'abandonar el partit i l'alcaldia "pel comportament de persones influents del partit o de la mateixa cúpula". Ha assenyalat que a nivell local no s'havia produït "cap distanciament" i que se sentia recolzat per la militància. "És un acte de normalitat democràtica" ha valorat l'exbatlle que ha manifestat que no se sentia representat pel partit. 


 

Ballart ha revelat que es va plantejar estripar el carnet del PSC però mantenir-se a l'alcaldia fins el 2019, però ha declarat que finalment va arribar a la conclusió que hagués estat molt difícil: "El partit m'hagués pressionat molt", ha afirmat.

 

Pel que fa als cinc regidors que també han renunciat després de la seva dimissió, ha explicat que tenien llibertat per decidir què volien fer, i ha considerat "lògic" que "hagin fet un pas enrere" els representants municipals independents que ell mateix havia convidat a sumar-se al seu projecte. 

  

L'exalcalde també s'ha referit a la forma en què es va trencar el pacte amb el PDeCAT a la ciutat i ha reconegut que les dues formacions havien acordat que quan es prengués la decisió es comunicaria conjuntament. "Em sap greu perquè ho podríem haver fet diferent i he de fer autocrítica però el PDeCAT ja havia decidit trencar-lo", ha defensat Ballart que ha reconegut que després de veure que els Demòcrates havien anunciat que debatrien la qüestió en assemblea van tirar pel dret: "Ens vam reunir i vam decidir que abans d'estar una setmana humiliats nosaltres escenificaven el trencament de l'acord", ha reconegut.


 

A favor de la continuïtat del PSC 

 

Ballart també ha parlat de l'escenari polític a nivell local i ha reconegut que el PSC "ho té molt complicat". L'exalcalde ha defensat la feina duta a terme per la formació a Terrassa, però ha lamentat que les decisions que s'han pres des de la direcció del partit fa que "es trobi arraconat a l'hora de trobar suport per forjar aliances a nivell municipal". Per això, veu difícil que els socialistes, que tenen nou regidors, puguin tancar un pacte amb la segona força en aquesta localitat, que és Terrassa en Comú (TeC), que en té sis. 

 

Amb tot, Ballart assegura que pel municipi el més convenient seria que es el PSC i el seu projecte de ciutat es mantingués fins el 2019, amb el primer tinent d'alcalde, Alfredo Vega, al capdavant. "És una persona de tarannà dialogant, és el regidor d'un dels temes més importants, l'aigua, no té ambició política, ja ha dit que no té interès en ser candidat el 2019", ha recordat Ballar que ha dit que "un perfil com el d'Alfredo Vega pot anar molt bé per rebaixar la tensió i arribar amb bones condicions a finals de mandat". 


 

Així mateix ha carregat contra TeC per "tenir pressa" per arribar a l'alcaldia i per estar negociant una investidura amb el PDeCAT. "Han estat dos anys recordant-me que vaig pactar amb un partit de dretes per tenir la cadira i ara veig que estan negociant una investidura amb ell", ha retret l'exalcalde que ha etzibat que "hi ha molta hipocresia política". Ballart ha recordat que un govern nou necessita un temps d'adaptació i ha indicat que quan el nou executiu aconsegueixi estar "a ple rendiment" ja serà la campanya de les eleccions municipals: "El millor seria que es deixés governar el partit majoritari", ha conclòs. 

 
Comentaris

envia el comentari