Ballart demana a Torra que actuï amb "prudència" i "no espanti la gent"

L'alcalde de Terrassa considera que la compareixença de dilluns del president ha generat "incertesa" entre la ciutadania
L'alcalde Jordi Ballart, aquest dimarts
L'alcalde Jordi Ballart, aquest dimarts | Norma Vidal / ACN

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, demana al president de la Generalitat, Quim Torra, "més prudència" i "no espantar a la gent" amb missatges poc clars sobre la covid-19. "Estem a les portes de les vacances i des que el president va comparèixer dilluns, la gent no para de preguntar-nos si pot marxar i què ha de fer", apunta Ballart en una entrevista a l'ACN.

Adverteix que en els darrers dies la comunicació amb el Govern ha estat menys fluïda, i demana a l'executiu català que no faci cap anunci als mitjans de comunicació fins que no hagi pres les decisions pertinents. "No pot ser que els ajuntaments ens assabentem de temes tan seriosos a través de la premsa", ha criticat el batlle, que ha exigit "directrius clares". L'alcalde de la tercera ciutat del país, ha assegurat que després de la compareixença de Quim Torra de dilluns, molta gent es va imaginar que si en deu dies les dades sobre l'evolució de la pandèmia no milloraven, hi hauria un nou confinament domiciliari. "Això ara no seria desitjable i voldria dir que no hem après bé la lliçó de tot el que ha passat i no hem analitzat bé les mesures que s'han pres", ha indicat.

Ballart demana "directrius i criteris clars" i "més prudència per no espantar la gent". En aquest sentit assegura que la "incertesa" que aquesta mena de missatges generen entre la ciutadania no és bona. Tot i que assegura que en la fase crítica del virus la comunicació amb Salut ha estat "intensa", lamenta que en els darrers dies aquesta tònica hagi canviat i s'hagin produït algunes "incoherències". Així, ha posat com a exemple les mesures que s'han recomanat als tretze municipis de l'Àrea Metropolitana on s'han registrats rebrots o repunts del virus. "S'ha demanat a la gent que no surti de casa, però s'ha permès a certs establiments on s'acumulen els ciutadans romandre oberts", remarca.

L'alcalde ha demanat al Govern que mantingui un "contacte directe" amb el món local. Alhora, ha recordat que Terrassa ha posat a disposició de la conselleria de Salut personal municipal per garantir que hi ha prou rastrejadors en aquesta població. "Esperem que en els propers dies puguem signar un conveni en aquesta direcció per evitar que el virus es propagui", ha indicat. Ha admès que algunes de les mesures adoptades pel Govern "han arribat tard", però ha dit que cal confiar en el criteri de les autoritats sanitàries. "Aquesta situació ens ha anat gran a tots", ha assegurat l'egarenc que ha assenyalat que "aquesta era una crisi no esperada que va agafar per sorpresa a tothom". Així mateix, ha assenyalat que Terrassa té "empatia" amb la situació i amb la resta d'administracions.