MónTerrassa
S’aprova per unanimitat el Pla Local d’Habitatge de Terrassa 2019-2025
  • CA
Pla general del ple municipal d'aquest novembre a Terrassa
Pla general del ple municipal d’aquest novembre a Terrassa | ERC Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament en Ple ha aprovat per unanimitat, amb el vot a favor de tots els grups municipals, el Pla Local d’Habitatge de Terrassa 2019-2025 (PLH), un document estratègic i de planificació de les polítiques municipals d’habitatge per als propers 6 anys a la ciutat. Un projecte de ciutat, iniciat en l’anterior mandat, que és el resultat d’un treball i anàlisi de la situació actual en matèria d’habitatge al municipi, i d’un procés obert que ha comptat amb la participació ciutadana i la intervenció dels grups municipals. El PLH es presentava a aprovació, en el Ple corresponent al mes de novembre, a més, amb els mecanismes de seguiment i d’adaptació als canvis que es puguin anar produint durant els anys que es preveu d’implementació, tant per les pròpies necessitats canviants de la ciutadania, com per l’aprovació de noves normatives o canvis legislatius que es puguin anar succeint.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el PLH «és una de les eines que disposarem aquest mandat per assolir un dels objectius principals d’aquest Equip de Govern, que és que Terrassa pugui ser una ciutat vital, plural i oberta, en la què el centre de les polítiques municipals siguin les persones, amb els recursos bàsics necessaris disponibles i la plena garantia de preservació dels seus drets, com ha de ser -en aquest cas- el d’accés a un habitatge digne».

El PLH de Terrassa 2019-2025 pretén garantir la funció social de l’habitatge de la ciutat, i avançar en la construcció d’un servei públic d’habitatge d’acord amb les recomanacions que Nacions Unides fa a l’Estat espanyol en aquesta matèria. El document resultant ha comptat amb una diagnosi inicial per analitzar la situació de l’habitatge al municipi. Una diagnosi, per a la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lluïsa Melgares, «de gran valor que ha permès detectar, dimensionar i quantificar tant les mancances i la problemàtica entorn l’habitatge i la població, com els recursos municipals disponibles».

Per a Melgares, l’objectiu central del PLH «és garantir el dret a l’habitatge i impulsar-lo com a eina d’inclusió, sostenibilitat i resiliència». Objectius que, com afirma la regidora, han regit tot l’enfoc del Pla: «És una planificació del model territorial, una millora de l’estat del parc d’habitatges i es proposa dotar de recursos i coneixement les polítiques d’habitatge a la ciutat».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa