Sant Cugat i Terrassa reclamen intercanviador a l’Hospital General

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es va reunir ahir al migdia amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es va reunir ahir al migdia amb l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla | A.T.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, es van reunir ahir al migdia a l’Ajuntament de Sant Cugat per tractar diferents qüestions d’interès per a totes dues ciutats. A la trobada, es van establir les bases per obrir canals de comunicació fluids entre ambdós municipis en àmbits com infraestructures, mobilitat, ocupació, turisme, comunicacions, entre d’altres. Entre els temes tractats a la trobada, destaca l’acord a què van arribat els dos alcaldes per demanar conjuntament a les administracions competents la connexió de les línies ferroviàries del Vallès, «per tal d’acabar amb l’anomalia històrica que les línies de la Generalitat i del Govern estatal funcionin de manera independent i sense cap estratègia territorial ni lògica de mobilitat», en paraules de l’alcalde de Terrassa.

 

Per aquest motiu es considera prioritària la construcció de nous intercanviadors a Hospital General (per connectar la S1 de FGC i la R8 de Rodalies), a Volpelleres (per connectar S2 i R8), a Riu Sec (per connectar R4 i R8) i a Riera de Caldes (per connectar R3 i R8). Un altre dels temes que es van tractar va ser el de continuar amb la reivindicació de la gratuïtat del peatge de Les Fonts, el que, per a l’alcalde Jordi Ballart «tindria un gran impacte per a la mobilitat a la comarca i per a les butxaques dels ciutadans i ciutadanes que s’han de desplaçar pel territori i es veuen castigats pel greuge d’aquest peatge».

 

Finalment, des de l’Ajuntament de Sant Cugat es va mostrar interès en l’empresa pública municipal Taigua, que el proper dia 10 de desembre compleix un any, en el seu funcionament i en tot el procés de municipalització. D’aquest tema es va acordar organitzar una trobada dels equips tècnics municipals corresponents en els propers mesos. Tant Ingla com Ballart van coincidir que cal posar en valor la importància de la comarca com a referent al conjunt del territori, i establir estratègies conjuntes per a ser reconeguts i valorats.