1 de cada 3 egarencs canviarà el lloc de votació a les properes eleccions

Les restriccions derivades de la crisi sanitària fa replantejar el mapa electoral de la ciutat, amb la incorporació d'equipaments, alguns dels quals ja es quedaran per ocasions posteriors

Amb blau els nous col·legis electorals, en verd, els ja existents
Amb blau els nous col·legis electorals, en verd, els ja existents | Aj. Terrassa

El 14 de febrer havien de tenir lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. Tanmateix, aquest divendres, el Govern ha decidit que davant la situació sanitària actual, derivada de la Covid, era millor ajornar-les. La data que s'ha posat sobre la taula és el pròxim 30 de maig. Tanmateix, la maquinària electoral ja s'havia posat en marxa.

Des de l'Ajuntament de Terrassa ja es tenia a punt tot l'operatiu per garantir el dret a vot amb total seguretat i seguint les indicacions pautades des de la Generalitat. Així ho ha assegurat el primer tinent d'alcalde Isaac Albert a Món Terrassa, que ha explicat que des de feia prop de tres mesos que govern local i català mantenien reunions per donar resposta a les necessitats derivades de la pandèmia.

La principal novetat és la incorporació de nous col·legis electorals a la ciutat. "Un 36% dels ciutadans anirà a votar a un equipament diferent en les pròximes eleccions, això representa que un de cada tres egarencs, una dada prou rellevant", ha manifestat. I és que Terrassa passarà de tenir 46 col·legis a 60. Hi haurà doncs 14 col·legis electorals més, dels quals 19 seran nous espais de votació (hi ha alguns col·legis que fins ara acollien els comicis que deixaran de ser-ho). 

Noves incorporacions

Aquesta ampliació ve derivada de la necessitat que tots els col·legis fossin aptes per poder votar en circumstàncies Covid, és a dir, que es pogués garantir la distància entre meses, ventilació, entrades i sortides diferenciades, etc. I també, el requisit que les meses tinguessin com a màxim 850 electors cadascuna. Per tant, s'han ampliat tant el nombre de col·legis com de meses.

El tinent d'alcalde anuncia que "alguns d'aquests canvis, la gran majoria, seran definitius. Un cop marxi la pandèmia, aquests col·legis es quedaran, per exemple, l'Escola Pia que fa temps que ja s'havia ofert per acollir comicis i que ens va molt bé per descongestionar el Casal Vapor Gran, molt més petit". També s'han incorporat tots els equipaments cívics de la Generalitat (abans casals de gent gran). A aquí, destaca el de Sant Pere Nord que servirà per alleugerir la càrrega del Casal Cívic Sant Pere Nord. Així mateix, s'hi sumen els instituts de secundària que tenen gimnàs separat de l'edifici principal, un bon exemple, Les Aimerigues que aplegarà els votants fins ara de l'escola Ponent i de l'escola Salesians.  Entre aquells recintes que un cop passada la pandèmia deixaran aquesta funció n'hi ha tres de remarcables: la sala Muncunill (que actua de suport a Lanaspa), el Recinte Firal (per descongestionar França, Vallès i Casal de Sant Pere) i el Vapor Universitari.

Importància de la targeta censal

 

El responsable de l'àrea de Serveis Generals ha anunciat que una altra de les principals diferències que viurem en les pròximes eleccions és que "les cues es faran a fora dels recintes. A dins de l'equipament, només hi podran ser els membres de les meses, de l'administració, i apoderats (no interventors". Així, només es deixarà entrar a 4 persones per mesa, la resta els tocarà esperar.

Per aquest motiu, Albert demana a la ciutadania que el dia d'anar a votar es porti la targeta censal, perquè facilitarà la distribució de les cues als voluntaris que estiguin a les portes de l'equipament. Una targeta que adquirirà importància perquè també serà recordatori d'on tocarà anar a votar, no només per aquells que canvien de col·legi electoral sinó també per aquells que és possible que canvien d'ubicació de mesa.

L'objectiu d'aquestes mesures és "garantir la salut dels treballadors, dels membres de les meses i dels electors. I també garantir el dret a vot, perquè aquest dret també es fonamenta en sentir-se segur a l'hora d'anar a votar". Aquelles persones que ja es vulguin anar preparant per saber on els tocarà votar poden entrar al padró, que ja es troba actualitzat.

Clica aquí per veure el mapa amb els nous col·legis electorals

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari