Més reformes a Plaça?

Que encertin -d'una vegada- la solució al tema del fred gèlid que hi fa els hiverns. Tot el demés són trons, falòrnies i caca de la barata. Més clar, l'aigua!

Al·lucino. Molt més, encara, la gran majoria dels paradistes que "gruen" -de fa molts anys- al Mercat de la Independència. Evidentment, tampoc no sé pas si el canvi de signe polìtic (al consistori) els afavoreix o els ho complica tot molt més. El temps ens ho dirà. De moment, el primer que em sobren són grans declaracions dels regidors de torn pel que fa al tema en qüestió. Menys fotografies i/o promeses. Voldria veure més "virolles". Dit altrament, que encertin -d'una vegada- la solució al tema del fred gèlid que hi fa els hiverns. Tot el demés són trons, falòrnies i caca de la barata. Més clar, l'aigua!

 

Del Mercat de la Independència a l'Ajuntament tan sols hi ha ben poques passes. Fins i tot, mal comptades. La qual cosa equival que tampoc no costa pas tant baixar a l'era, com se sol dir col·loquialment. O sia, passejar-se pel terreny no només quan s'apropa una contesa electoral. Ben sovint, prenent notes. D'acord amb l'empatia, què els sembla si algun d'ells traslladés -un mínim de tres mesos- el seu despatx a Plaça? Copsarien -en pròpia carn- els efectes de la nadala titulada "el desembre congelat". Llavors, la presa de decisions finals s'ajustaria bastant. En el benentès que cal sumar-hi els mesos de novembre, gener, febrer i bona part de març. A partir d'ací, farien per primar temes pràctics/operatius. No pas de disseny i glamour. Tindrien cura de posar el fil a l'agulla del termòmetre: l'únic problema que preocupa realment als comerciants.

 

Traduït a diners, això no hauria d'esdevenir cap inversió faraònica, senyor Isaac Albert. Els finestrals de l'edifici modernista els configuren unes escletxes per on entra el fred amb total impunitat. Tants arranjaments com s'han dut a terme al recinte i no hi ha hagut un sol cervell pensant capaç de detectar-ho? No essent cap entès en matèria d'obres, crec que, amb marcs d'alumini ben ajustats i un vidre doble, som al cap del carrer. Com a casa de la majoria de tots nosaltres.

 

Si el projecte inicial fregava la friolera de disset milions d'euros, això és molt més que un autèntic disbarat. On anirem a espetegar? Serà que "la casa és gran i pot tibar de beta, sense reparar en despeses"? Au va! Fem-nos-ho mirar.

 

En base al nom de la regidoria responsable, la tal promoció econòmica, s'ha d'orientar sobretot al confort d'aquells que es passen més hores que un rellotge en el recinte. Els qui el trepitgem puntualment procurem passar-ne via. Està clar que són dos pols totalment oposats. Si de cas, un possible tercer el configuraria la classe política, amb qui mai no ens hi topem dins d'aquest escenari.

 

Pel que fa la refugi antiaeri del soterrani, ajornem-ne el projecte. Val més esperar unes èpoques de major bonança financera. No malbaratem recursos en qüestions de segon rang. Temps hi haurà per a reflotar la proposta.

 

 

 
Comentaris

envia el comentari