Un que canta les vuitanta

Amb motiu de l'aniversari de Felip Elòsegui

Justament avui, en Felip Elòsegui i Navarro fa anys. Exactament, vuitanta. Diria que el coneixen, fins i tot, les rates. Pràcticament, no necessita presentació. Tot i així, es mereix que li dediqui aquest article. Si més no, per tal que el gruix d´egarencs que encara no es situen, coneguin la tasca immensa d´un prohom, en majúscules. Va arribar al “Social” tot just després d´estrenar la seva majoria d´edat. La qual cosa equival a certificar una trajectòria i dedicació impecable --de seixanta dos anys de la seva vida-- al món de la cultura local, en sentit ampli. Al llarg de tot aquest període, ha passat per ésser dansaire de l´Esbart egarenc, membre de la Junta de l´entitat i president (entre 2005 i 2017). Poca broma !

 

Aquesta entitat del carrer Fontvella assegura i garanteix el fet de “bullir l´olla” en tot un reguitzell de temes relacionats amb l´àmbit de les tradicions, la música i la cultura, en sentit ampli: teatre, esport, dansa, el “quinto”, concerts (nadales i altres tipus de música), els “pastorets”, la implicació en les cavalcades de Reis, etcètera… Tot plegat, és clar, implica un cabàs d´hores impossible de quantificar. Un desinteressat i autèntic “voluntariat” que tots els terrassencs hem de valorar i agrair, en justa mesura.

 

Tot aquest temps esmerçat al servei del compromís ciutadà equival, òbviament, a moltes estones sostretes i/o “robades” al seu lleure i a l´entorn de la pròpia família. Motiu de més per a convidar tothom, tal dia com avui, a entonar-li emocionadament la melodia del “happy birthday to you”. Per tal de fer-ho --àdhuc-- més sentit, em permeto citar un enllaç o link telemàtic d´aquesta cançó, a càrrec de la reconeguda pianista Nicole Pesce.

 

Per tot plegat, li desitjo una llarga vida al bon amic Felip. Gent --com ell-- amb la seva empenta, embranzida, trempera i ganes de dedicar temps al proïsme fan molta falta en el món actual. Més encara quan, malgrat els avenços tecnològics, massa coses ens fan palès un retrocés a nivell de relacions humanes, cordialitat, respecte i seny intersocial. Ell ho fa amb molt de gust. S´hi troba bé. Té un cor immens. Se sent ben pagat amb el somriure de les persones que l´envolten. La seva bonhomia i el seu senyoratge traspuen i encomanen esforç i empatia orientats a ampliar un ventall d´activitats que fan sentir-se millor a la gent. Contribuir a ampliar el batec de la gent envers qualsevol tipus d´activitat que signifiqui gresca, goig, alegria i una millor cohesió social l´engreixa i l´afalaga. Just és, doncs, en cloure aquesta mena de glossa, reiterar la meva profunda admiració pel conjunt de la seva tasca. També el meu més sentit i sincer agraïment pel seu tarannà i bon ofici. Que, per molts anys, puguem continuar gaudint de la seva companyia.

 

Serà bon senyal que les coses funcionen i van endavant. Sempre en bona harmonia i amb un hàlit de joia. Endavant, amic Felip i que conservis –en tot moment-- aquesta força innata que et caracteritza! Tots plegats en sortirem beneficiats i enfortits. PER MOLTS ANYS!
Comentaris

envia el comentari