Reflexió sobre el 8M

El 8 de març de 2018 va haver-hi una mobilització sense precedents a moltes ciutats, també a Terrassa. Una convocatòria de vaga feminista que va ser un èxit rotund de participació, de pluralitat i que va posar en relleu la importància de la política de la diferència que ha fet dels feminismes, una de les revolucions amb més capacitat de transformació del segle xx. Una capacitat de transformació que en l'actualitat té reservat un paper clau en el progrés de les nostres societats i ciutats.

 

Les dones van desbordar la ciutat de Terrassa acompanyades també d'homes que volíem donar suport en una convocatòria que va ser un èxit, no només a Terrassa sinó a la majoria de ciutats del país de l'estat. No obstant això, els homes hem de reflexionar de quin ha de ser el nostre paper per aconseguir canviar el sistema patriarcal, i que cal concienciar-nos de què és i serà necessari fer passos al costat quan sigui necessari.

 

Les vagues feministes són imprescindibles i caldrà fer-ne fins a aconseguir revertir la situació. Hem de seguir treballant incansablement per què les reivindicacions de la vaga feminista esdevinguin en polítiques concretes amb efectes reals i algun dia no sigui necessari fer-ne cap més.

 

El feminisme és, entre moltes altres coses, una oportunitat per fer de Terrassa una ciutat millor. Posar al centre de la nostra mirada en relació a la ciutat, la política de la diferència, del dret a reivindicar-se diferents però viure en igualtat de condicions. No podem concebre millores si no avancem totes juntes.

 

Aquest 8 de març, estic convençut que serà un nou èxit vostre, ciutadanes de Terrassa, serà també un èxit de tots i totes i que ens permetrà seguir en la construcció d'una ciutat millor: més justa i més igual però també més prospera, equilibrada i que posi a totes les persones amb les seves diferències, al centre de les seves prioritats.

Bon 8 de març!
Comentaris
Paco
Totalment d'acord

envia el comentari