L'Arxiu Tobella i la percepció selectiva

No farem de claca de gent que només veu el que li convé. Terrassa no va votar el dia 1 d'octubre, sinó el dia 21 de desembre

La percepció selectiva dels esdeveniments és un risc que a tots ens amenaça. Però de vegades sembla que aquest risc és més aviat un recurs deliberat per distorsionar els fets. L’Arxiu Tobella, en la seva edició d'enguany que recull la vida municipal en 2017, treu en portada una urna del pseudo-referèndum de l'1 d'octubre.

 

De debò és aquest el fet més rellevant del 2017 a Terrassa? De debò ha de figurar en portada? Sobta que els arxivers considerin aquest fet més important que la dimissió de l'alcalde de Terrassa; sobta que ho considerin més important que les eleccions del 21 de desembre, unes eleccions amb garanties (les que no existien el dia 1/10) i amb un resultat a Terrassa, ai las!, que segur que ni els organitzadors de la cosa de l'1 d'octubre ni els arxivers de l'Arxiu Tobella imaginaven ni desitjaven. No deixis que els fets et desmontin una bona portada, deuen haver pensar a can Tobella.

 

C's Terrassa no hi anirà a la presentació d'aquest llibre, convertit ara en un altre suport a una causa que Terrassa va rebutjar rotundament el dia 21 de desembre. Sempre hi hem anat, però aquesta vegada, no. No farem de claca de gent que només veu el que li convé. Terrassa no va votar el dia 1 d'octubre, sinó el dia 21 de desembre.

 

Més greu resulta, però, que la Presidència de l'Arxiu Tobella que ara ostenta Isabel Marquès, Síndica de Terrasa, doni el vist-i-plau a aquesta portada. Un mal debut per aquella que, sobre el paper, ha de defensar tothom i mantenir una total neutralitat institucional.
Comentaris
Pau300
Javier González, Carmen Ortuño i David Aguinaga: Ciutadans a tocar el nas fent articles que no tenen substància. A mi, personalment, el llibre de l'Arxiu Tobella no m'interessa, però això no em dóna peu a carregar contra tot. Els aconsello que es dediquin a fer política. No a tocar tot allò que no sona.

envia el comentari