Tant em fot

Malgrat tot, tant de bo que les aigües del riu baixin encalmades fins al final d'aquesta legislatura. Sentir declaracions, a foc creuat, entre ambdós bàndols augura soroll a tort i a dret.

Al ple del proper dijous, s'ha de saber. Em refereixo, òbviament, al nom del nou batlle. Les úniques dues opcions passen pel dilema Vega o Matilla. Si he d'ésser franc -tal com deia al títol- tant em fot. És ben cert que, a les darreres eleccions, la llista més votada fou la socialista. No havent-hi cap normativa legal que ho empari, el cert és que -a hores d'ara- sembla més factible l'opció dels comuns (TEC). Encara que només sigui pel desig prou estès de veure cares i programes nous a la casa gran. Sempre hem tingut color de PSC  -després de les primeres eleccions democràtiques de 1979- i potser valdrà la pena un canvi de xip. Tampoc no ho sé, però ja es veurà.

 

Dies enrere, jo apostava per la substitució d'en Jordi Ballart per n'Alfredo Vega. Ara, amb els estranys moviments d'un etern partit de cagadubtes (com l'antiga CiU), ja no ho tinc tan clar. D'una banda, el cor em decanta per respectar el vot popular de 2015. Això significaria una continuïtat fins al primer semestre de 2019, amb canvi de cap. El que em treu de polleguera, emperò, rau en la indefinició del Miquel Sàmper (PDeCAT). El maig de 2015, després del daltabaix nacionalista egarenc, uns esquifits tres regidors li donaren la possibilitat d'enviar el PSC a l'oposició. Si hagués sumat aliances amb ERC, TEC i CUP, ja quadrava. Encara espero que aclareixin perquè se'n van desdir. És clar que alguna cosa els hi deurien prometre. A les acaballes de 2017, com diu l'adagi, "al desgraciat, fins i tot el pa se li podreix al forn". Em treuen totalment de solc. Sense voler-ho, s'han trobat que la crisi municipal ha vingut provocada -de retruc- per la nefasta gestió de la pròpia capçalera política. Sense voler fer de malastruc, molt em temo que han volgut desenvolupar tots els papers de l'auca. A partir d'ací, tinc tota la percepció que -tant a nivell de principat com de ciutat- l'antiga marca CiU passarà a millor vida. Llavors, de les rialles en vindran les ploralles. Correm-hi tots!

 

Malgrat tot, tant de bo que les aigües del riu baixin encalmades fins al final d'aquesta legislatura. No sembla fàcil. Sentir declaracions, a foc creuat, entre ambdós bàndols augura soroll a tort i a dret. Després de llegir les declaracions del cap de llista d'ERC, em pregunto amb quina autoritat pot manifestar-se en un to xulesc i perdonavides. Al cap i a la fi, TEC -i en Xavi Matilla al front- parteix amb un fort avantatge per liderar l'entesa, pel superior nombre de regidors (sis comuns contra quatre dels republicans). La suma de les dues formacions requeriria la suma de l'única trona de la CUP. Com que la majoria necessària la tenim en catorze, la postura convergent (o demòcrata, com els agrada que se'ls anomeni) esdevé cabdal. Que mesurin bé què i com ho fan. La gent té memòria i, més d'hora que tard, els passarà factura.

 

Amb el rerefons del trist/famós article 155, no oblidem el tema de municipalització de l'aigua. No es podia dur de pitjor manera. Sembla que s'ha amagat informació clara i contrastada.També ha tingut a veure amb el desgast de l'alcalde dimissionari. Falten poques hores per sortir de dubtes. Que Déu reparteixi sort i enteniment, que no pas egoismes.
Comentaris
Jo tinc memoria
Fa 500 anys que vem portar el rei espanyol, 300 que ens va derrotar i ocupar i ara seguim així, ocupats mental i fisicament. Ens donen 4 pals i reculem. Estem sempre dividits.De pena. SI torno a votar votaré CUP, i si aixo tampoc porta la Republica, deixaré de votar.
Jaume Clar
No estaria de més que l'articulista tingués més informació a l'hora d'escriure els seus pamflets; una situació complexa requereix capacitat d'anàlisi més seriosa, i no crec que l'article passi del nivell "cuñao" de bar. Ja se sap, som amos de les nostres idees i esclaus dels nostres prejudicis; i a alguns, com a l'articlulista, aquest esclavatge el satisfà íntimament.
Pau300
No entenc per què exoressar que tant li fot qui surti d'alcalde un o altre doni peu al Jaume Clar a menysprear l'opinió de qui escriu. Ja s'ha vist on ens ha dut l'ambgüitat del Samper i PDECAT. Ell no diu enlloc que aquest encallament el satisfaci.

envia el comentari