Gibraltar contra Espanya

"No hi ha gibraltarenys ni catalans (ni hi havia argentins, peruans o cubans), només espanyols nascuts a Gibraltar o a Catalunya. Heus aquí la derrota d’Espanya"

És interessant observar com tot allò que fem a la vida, per circumstancial que sembli, retorna a nosaltres d’una manera o d’una altra, fins i tot quan ja ens n`havíem oblidat, cosa que té la seva lògica atès que cadascuna de les accions que portem a terme incideix sempre en la vida d’altres persones que, al seu torn, actuaran en conseqüència. La història és molt caparruda i força procliu a demanar compte als seus actors. Aquest és el cas d’Espanya que, tres-cents anys després, cau ara presonera de la seva pròpia supèrbia i dels tripijocs que va dur a terme per tal de mantenir Catalunya sotmesa sota la seva corona.

 

Ves per on, una qüestió al marge d’aquells fets, com és el Brexit, ha esbombat arreu del món el contingut d’un tractat, el Tractat d’Utrecht, que, més enllà d’estudiosos, d’historiadors i d’especialistes internacionals, la major part de la ciutadania mundial desconeixia: la nació catalana no és una nació jove, la nació catalana té mil anys d’història i la seva caiguda a mans de Castella, avui dita Espanya per dissimular, va ser fruit d’un intercanvi de cromos. Per poder sotmetre Catalunya, Castella/Espanya necessitava que els britànics deixessin sol el Principat, altrament no el podria vèncer. No era pas el mateix assetjar Barcelona amb 40.000 homes contra 5.500 que enfrontar-se a l’imperi britànic.

 

Ja fa anys, però, que el ministre en Cap de Gibraltar, Fabian Picardo, té la mida presa a l’Estat espanyol. Heus aquí un petit recull de les respostes que ha donat a les seves contínues provocacions i amenaces:

 

  • Agost de 2013 (demanant la presència de la Royal Navy): “Espanya està fent incursions amb llances de la Guàrdia Civil en aigües de Gibraltar. Amb més elements navals, serà més fàcil mostrar que aquestes aigües són britàniques.”

 

  • 10 d’octubre de 2013: “Durant els darrers cinquanta anys, els gibraltarenys han estat subjectes a un dels més terribles règims d’intimidació per part dels successius governs espanyols en dictadura i en democràcia. Exceptuant curts períodes d’il·luminació, la cara de l’Espanya actual no és gaire diferent de la que tenia el dictador Franco.”

 

  • 12 de maig de 2016: “És medieval pensar que es pot decidir el futur de Gibraltar d’esquena a la seva població.”

 

  • 25 de febrer de 2017: “Defenso el dret humà de decidir, i el defensaré internacionalment, quan arribi l’hora, amb relació a qualsevol territori que demani exercir el dret d’autodeterminació.”

 

Doncs bé, el Tractat d’Utrecht deixava clar que la cessió de Gibraltar al Regne Unit era a perpetuïtat –“per sempre”, deia– amb unes contraprestacions que aquest últim va complir. És, doncs, en virtut de les seves pròpies paraules i de la seva signatura que Castella/Espanya no té cap dret jurídic –cap ni un– a reclamar res. I tanmateix ho fa. Pretén recuperar el que va donar sense haver de retornar el que n’obtingué a canvi. I, a més, passant per damunt de la voluntat dels gibraltarenys i dels catalans. Per a l’Estat l’espanyol, l’opinió referendària d’uns i altres en matèria sobiranista no té cap valor i ha de ser trepitjada sense escrúpols. Els gibraltarenys i els catalans no són ningú, absolutament ningú, i el dret de decidir no existeix. Només Castella/Espanya pot decidir sobre Gibraltar o sobre Catalunya.

 

En parlar de Castella/Espanya, estem parlant d’un Estat que l’any 2002 es va burlar del 98,5% dels gibraltarenys que en un referèndum van decidir que volien ser britànics, i que l’any 2010 va passar com una piconadora per damunt d’un Estatut aprovat per una majoria del 89% al Parlament de Catalunya. D’un Estat així, en termes democràtics, no es pot esperar res de res, perquè es regeix per una mentalitat medieval fonamentada en el supremacisme, en la imposició, en l’ús de la força i en el menyspreu més absolut per les regles bàsiques de fraternitat universal. Aquesta és la raó per la qual, sabent-se mancat d’arguments, s’aferra al ferro roent d’unes lleis antidemocràtiques i d’uns tribunals polítics sense parar atenció en el descrèdit internacional que aital actitud li suposa. I la prova de la insostenibilitat de les seves lleis és que es fonamenten en la negació de l’altre. No hi ha gibraltarenys, no hi ha catalans –com no hi havia argentins, xilens, peruans, bolivians, veneçolans o cubans–, només hi ha espanyols nascuts a Gibraltar o a Catalunya. Heus aquí la immensa i patètica derrota d’Espanya: no té cap més argument que dir-nos que no existim.
Comentaris
Jordi
I ara ens deixen anar el gossos, SCC, Ciudadanos, PSC, etc i ahir el Comuns.
Donec perfociam
A Utrecht, també cedien Menorca i Espanya, saltant-se els tractats, la va ocupar novament. Bé, com els anglesos, qie també es van saltar el pacte de Genova.
Jaume Vives
Us de la força, pro sempre ajudats per els exèrcits mes forts del moment per que sols res de res.
les seves armes avui no serveixen
Coneixeran la derrota.
Arnau Estanyol
En Cervantes els retrata molt be al Quixot: Visions totalment allunyades de la realitat. Una imatge sobre si mateix totalment fora de mida. Avui encara li diuen "La armada invencible" a una armada que com Goliat va ser vençuda per un més petit (I no tan superb).
Un motiu més per a la catalanofóbia
Mai ho diran obertament això de que per CONCARIR Catalunya, castilla/españa, va fer un intercanvi de cromos i va cedir a perpetuitat Gibraltar als britànics. Sóm una mil·lanaria nació conquerida per una catilla que mai ha pogut pair la desastrosa realitat dels seus pròpis fets.
lagotacatalana.cat
La qüestió clau: l’Estat Català va ser ocupat militarment el 1714 i reocupat el 1939 (les tropes franquistes s’anomenaven “Ejército de Ocupación” a Catalunya, i “Ejército de Liberación” a l’“Estado Español”) i continuem ocupats. Ho va exhibir obertament Millo rebent a dos congressistes dels USA acompanyat pels caps de la “Guardia Civil” i de la “Policia Nacional” a Catalunya. Tot Estat ocupat torna a ser Estat lliure en quan deixa d’estar ocupat i no necessita votar res. D’això es tracta ara.
Què s'empetolla amb l'Imperi Britànic, Alexandre
Després de la pau d'Utrech és quan el Regne Unit, recentment format en 1707, comença a conventir-se en gran potència. Espanya, en plena decadència, es va enfrontar de 1717 a 1720 contra la Quàdruple Aliança: Sacre Imperi, França (sí, Felip V es va posar xulo amb el seu avi), el Regne Unit i les Províncies Unides. En 1719, en Glenshiel les últimes tropes estrangeres que van lluitar en territori britànic eren espanyoles del regiment Galícia, colze a colze amb Bob Roy contra els anglesos.
Joan
Molt bé, tota la raó. Però els catalans què fan, a banda de fer el ploricó i processisme, per desfer-se de la xacra espanyola?
A l'empatollador
Hi ha un ignorant que corre per aquí per al qual l'imperi britànic d'Ultramar no va existir mai. Va començar al segle XII, però l'ignorant no en té ni idea. Un dia d'aquests ens dirà que Catalunya no ha existit mai.
Joan M
I amb aquesta gent, segon en Domènech, hem de federar-nos fraternalment? No ho acabo de veure clar.
Inadaptado
Una nación con mil años de historia??! Claro, Victor. CLARO QUE SI, CAMPEÓN!!! JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAAAA!!!!!!!! No eres más tonto porqué no te entrenas. Por otra banda, decir que España no tiene derrecho a reclamar Gibraltar es ser un aut´wntico estúpido. Recuerda que junto a Gibraltar, se cedió Menorca, y se recuperó. Por tanto, solo falta Gibraltar, aunque nazis como tú se alíen con la Pérfida Albion.
Vergonya
Els 18 mesos per la independència van vèncer el 27 de març passat i aquí tot continua igual. Res a dir, Alexandre?
Bon senyal
Com rabien els catalanofòbics i els botiflers. Insults i mentides, mentides i insults. Bon senyal.
Narcís ( només saben dir " no quieren ser españoles " .. quan el que volen és que ' deixem de ser catalans i deixem de ser economia ' així ells seguir fatxendejant plagiant-nos, usurpant-nos i piratejant-nos!)
No cal felicitar l'autor .. quasi i sense quasi sempre la ben clava! PD: 1.defora, a espanya, el grau d'ignorància sobre llur ' país ' clama al cel! 2. els que sí són coneixedors, li treuen bon suc silenciant-ho sinó tergiversant-hi ( i son poble a emigrar o ' a parar la mà '! )! i 3. ça com lla, l"' amo fa el mosso i el mosso fa l'amo " .. la majoria sap de ser delinquint-nos ( d'ací ses bajanades i puteig .. tot cercant ' autoenganyar-s’hi ' posant-nos-en a sa alçada!)!
Jordi Català Sobirà
Tot es cova a l'època de la contrarreforma, la Inquisició, l'armada invencible, etc., ben bé a l'època de felip II. L'imperialisme castellà entronca després amb l'absolutisme borbònic i més recentment amb el feixisme. Tanmateix, Espanya mai ha deixat de ser Castella. I catalunya és la darrera colònia q li queda al seu imperi.
@Bon senyal
Si l'insult, la mentida i la desqualificació és "bon senyal" d'alguna cosa, els no secessionistes estan guanyant al secessionisme per goleda.
Ramon
No em direu que no ha estat de crispetes i tombarella, veure que de pressa que ha mostrat solidaritat el PP amb els 59 míssils llançats, no per Obama, no: per Trump! I molt deliciós, veure com les esquerres espanyoles no ho han aprofitat per muntar-ne alguna. Al contrari! Sobretot que els americans no s'enfadin! Tenim els espanyols agafats per l'entrecuix i amb un culet que no hi hauria forma humana de posar-los un supositori.
Raskolnikov
I en Jimmy Carter que hi diu? Ja que aquest mes li hem pagat el jornal entre tots podria dir alguna cosa...
Chomsky
Al Raskolnikov, Espanya li roba cada any 16.000 milions d'euros i sempre està ben calladet.
Raskolnikov
L'únic que puc dir sobre els 16.000 milions és que és mentida. I no ho dic només jo, també ho diu Mas-Colell (un dels artífexs del procés)
Chomsky
Tens raó, Raskolnikov Español, és molt més de 16.000 milions d'euros. Molt més. Tu, com tots els botiflers, ets un dels artífexs del procés de descomposició espanyola. Ni els gibraltarenys us volen.
Raskolnikov
És molt trist que els mateixos independentistes hagin de desmentir les mentides de l'independentisme. Aquí la prova: http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/estado-obtendra-2015-catalunya-3228-millones-mas-los-que-gastara-3744285
Chomsky
Al Raskolnikov Español (Jordi i bla, bla, bla) li és igual que el robatori d'Espanya a Catalunya siguin 16.000 milions, o 30.000 o 2.000. El que excita la seva líbido és que Espanya ens robi. Això li encanta i el torna boig. És molt trist que un ser humà arribi a aquest grau d'autoodi.
Raskolnikov
Al Chomsky, quan l'has atrapat ben atrapat, insulta i desqualifica. És l'únic que sap fer a la vida.
Chomsky
Al Raskolnkov Español, quan l'has atrapat ben atrapat, sempre acaba fent el ploricó. És l'únic que sap fer la vida¡, alimentar-se del seu autoodi i plorar perquè Espanya no li roba prou.
Pere de Kaltruku
Contestant al INADAPTADO. Aquest nom que has escollit,es de llarg lo millor que es fet a la vida. Cuant s'ha vist que un tarugo ,es pugui comparar amb el Victor?; entre tú i ell, hi ha tot un univers; si em permets un consell, fes-to mirar aixó, es posible que encara hi hagi temps.
Raskolnikov
Acabo de llegir que Puigdemont va proposar a Carter que s'involucrés en el referendum i el iaio va evitar involucrar-se. Al nostre MHP el van estafar ben estafat! I amb la morterada de diners que deuria costar la reunió! Bé, per sort encara pot demanar l'ajuda de grans líders internacionals de primera línia, com Jacques Chirac, Helmut Kohl o Romano Prodi.
Chomsky
Raskolnikov (¡Arriba España!), amb les seves mentides i rabioses defecacions virtuals, és un individu que per allà on passa deixa una ferum d'autoodi que fins i tot les mosques espanyoles se n'aparten.
Raskolnikov
Com rabia aquest Chomsky. Entre la resposta del Centre Carter, el comunicat de l'ambaixada dels EUA i les declaracions de David Bonvehí deu estar treient escuma per la boca. Doncs a rabiar nano, a rabiar.
Chomsky
Quan Raskolnikov (¡Arriba España!) ha de recórrer a la mentida i a ridícules parides per justificar el seu autoodi encara resulta més patètica la seva patologia i més pudenta la seva ferum. Fins i tot les mosques espanyoles se n'aparten.
Raskolnikov
Pobre Chomsky, quina setmaneta. Entre Carter, l'ambaixada dels EUA i Bonvehí els colpistes ja no poden dormir tranquils.
Chomsky
Pobre Raskolnikov (¡Arriba España!), entre tanta mentida i ridícules parides ja no el volen ni les mosques espanyoles. Posa't en mans d'especialistes, home, que n'hi ha de molt bons per tractar l'autoodi.
Suma
Chomsky, no pierdas el tiempo con el tal Raskolnivof, no es más que el tal Jordi, un pobre diablo nacionalista español que odia Víctor Alexandre (porque en realidad está enamorado de él) y que se pasa el día y la noche detrás de todo lo que escribe como su perrito mimosín. De verdad, no piedas el tiempo con un enfermo.
Raskolnikov
Pobre Chomsky, es veu obligat a canviar de nick i d'idioma per fer veure que algú el llegeix. I després els malalts són els altres.
Suma
¿Lo ves, Chomsky? Lo que te decía. Ahí tienes al enfermo de Raskolnikov: sumiso como un perrito mimosín en Semana Santa. A ver cuántos segundos tarda esta vez.
Raskolnikov
Ho veieu? ja tenim aquí un altre cop en Chomsky, canviant de nom i d'idioma, per poder seguir insultant i desqualificant. Es pensa que no ens en adonem que és ell.
Suma
No falla, el Raskolnikov (¡Arriba España!), sumiso com un perrito mimosín, no tarda ni veinte segundos en obedecer. Y como siempre, para decir cuatro estupideces paranoicas. Nueva orden, Rakolnikov/Jordi: a ver cuánto tardas ahora. El cronómetro está en marcha. Tic-tac, tic-tac...
Raskolnikov
No falla, el pobre Chomsky ja torna a ser aquí una altra vegada, camuflat amb un altre nom i un altre idioma, per insultar i desqualificar.
Suma
Perfecto, Raskolnikov/Jordi (¡Arriba España!) no ha tardado ni diez segundos en obedecer. Y además, víctima de su indigencia intelectual, lo hace copiando de los demás. Prueba fehaciente de hasta que punto hay que ser un payaso para ser nacionalista español. Tienes una nueva orden, muñequito, a cumplirla.
Raskolnikov
En Chomsky/Suma no sap fer altra cosa que anar darrera meu com un gosset. Allà on vaig, allà em segueix. Després de les clatellades que han rebut els colpistes aquesta setmana, hauria d'estar plorant per les cantonades com en Junqueras, el pobre. Però deu ser massoquista i li deu agradar que la realitat li doni canya.
Suma
Pues eso, el españolista Raskolnikov, además de confundir personas, como un paranoico, copia y copia y copia de los demás porque no sabe qué decir. Siempre le dejan mudo y en ridículo. Siempre, siempre. Eso sí, obedece que da gusto, el tío. Lo tengo las 24 horas del día a mis órdenes. ¡Las 24 horas, tu! 7 días a la semana, 365 días al año. ¡Qué más se puede pedir de un mimosín? Pues te doy una nueva orden, muñequito. A ver cuánto tardas esta vez.
Raskolnikov
En Chomsky/Suma no falla mai. Com a bon gosset faldiller, és més previsible que un ascensor. Escrius alguna cosa, i de seguida el tens aquí vomitant odi i insults. I després del bany de realitat d'aquesta setmana, només sap treure escuma per la boca, el pobre.
Suma
Perfecto, sí señor. El falangista Raskolnikov/Jordi (¡Arriba España!), con la indigencia intelectual que le caracteriza, copia y copia y copia porque no da más de sí. Toda su vida es una burda y envidiosa copia de la gente que le supera en cerebro. Por eso siempre le dejan mudo y en ridículo. Vamos, sumiso mimosín, tienes una nueva orden que cumplir: te queremos aquí en diez segundos. Ya veréis como no tarda ni cinco.
Raskolnikov
Com més intervé aquí en Chomsky/Suma, més palesa es fa la seva indigència moral i intel·lectual. És tan curt, pobret, que es pensa que canviant de nick i de llengua ja es pot fer passar per una altra persona. Ha ha ha! Com si no es veiés d'una hora lluny que és ell. Apa noi, segueix transpirant odi, que és l'únic que saps fer en aquesta vida, i l'únic que faràs fins el dia que et moris.
Suma
¿Verdad que tenía razón, amigos? El españolista Raskolnikov/Jordi (!Arriba España, España, España!) No ha tardado ni diez segundos en obedecer. ¿Qué digo, diez segundos! ¡Cinco! Es el sumiso mimosín que piensa que todo el mundo es la misma persona. El odio y el autoodio que lleva encima lo devoran las 24 horas del día. Nueva orden, mimosín. A ver cuànto tardas esta vez.
Raskolnikov
Buff, quina ferum d'odi que se sent per aquí. Ah, hola, Chomsky/Suma, no t'havia vist.
Suma
El falangista Rasklonikov/Jordi (¡Arriba España, España, España!) no da ,más de sí y, haciendo gala de su indigencia intelectual, copia, y copia, y copia porque siempre, siempre, siemrpe le dejan mudo sin saber qué decir. Nada más fàcil, por cierto. Eso sí, el mimosín, es sumiso sumiso y vuelve siempre a cada nueva orden que se le da. Vega mimosín, que tienes una nueva orden. A cumplirla,
Montserrat
A partir d'avui per recuperar n'hi haurà 2. Gibraltar i Catalunya i amb el temps se'ls aniran sumant altres....
Anisaki
Molt senzill: si volen que Gibraltar passi a formar part d'Espanya perquè està situat a la península ibèrica, que retornin ells Ceuta i Melilla al Marroc primer.

envia el comentari