El petit Magatzem Emili Matalonga i Cia de Terrassa

S'hi va instal·lar l'Institut del Teatre fins als anys vuitanta
Cartell amb l'explicació del magatzem
Cartell amb l'explicació del magatzem | Alba Herrera

 

El Magatzem Emili Matalonga i Cia. (1911), al carrer de Sant Pau, 9, és un edifici industrial de petites dimensions, de planta baixa i pis, on destaca un interessant balcó central amb tres obertures i un sobrearc damunt de cadascuna. Aquesta construcció, obra de l'arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, va mantenir la funció de magatzem industrial fins l'any 1974.

 

Els magatzems es dividien, generalment, en una planta baixa, on hi havia l'oficina, i un espai posterior on emmagatzemar els productes abans del seu trasllat per ferrocarril a altres poblacions. Al primer pis hi havia una sala on s'exposaven els productes tèxtils.

 

L'edifici va ser un magatzem tèxtil fins a l'any 1974, en què va s'hi instal·lar l'Institut del Teatre fins als anys vuitanta. El va fer construir Emili Matalonga i Aymerich, que uns anys més tard havia fet construir la seva residència i un altre magatzem al solar del costat uns anys abans, obra del mateix arquitecte Lluís Muncunill.

 

Presenta una composició molt senzilla, amb parets llises, arrebossades i sense cap tipus d'ornamentació superposada, però que conserva el segell diferenciador de l'arquitectura d'autor de Muncunill. La planta baixa té dues obertures formant arc rebaixat, i la superior un balcó central amb triple obertura amb llindes i un sobrearc cadascuna. La barana és de ferro i perfil corb. Remata l'edifici una motllura finíssima i una cornisa lleugerament corbada a la part centra

 

Magatzem Emili Matalonga
Magatzem Emili Matalonga | Alba Herrera