El Magatzem Cortès de la Font Trobada fa 120 anys

L'edifici es va construir per allotjar-hi un magatzem de teixits
El Magatzem Cortès de la Font Trobada
El Magatzem Cortès de la Font Trobada | Alba Herrera

 

El Magatzem Cortès i Colomer se situa a la placeta de la Font Trobada, fent cantonada amb el Raval de Montserrat, i està protegit com a bé cultural d'interès local.  Aquest 2018 l'edifici de Joan Carpinell fa 100 anys.

 

Es tracta d'un edifici públic entre mitgeres amb dues façanes, fent xamfrà d'angle obtús. Consta de planta baixa i pis, encara que la gran alçada dels sostres li dóna més volum. La façana principal, que dóna a la placeta, és simètrica i té una tribuna  central de gran superfície, feta amb ferro i vidre. Tot l'edifici té una gran riquesa ornamental de llenguatge eclèctic.

 

L'edifici es va construir l'any 1898 per allotjar-hi un magatzem de teixits, anomenat Cortès i Prat. Al cap de tres anys allotja el Magatzem Cortès i Colomer, nom amb què és conegut tradicionalment des de llavors. El 1906 es va transformar en el Cafè Condal. Al mateix edifici hi havia també l'Ars Lucis, un teatre i cinema en què es van representar espectacles de 1906 a 1907, sota la direcció de Joaquim Vancells. El cafè va tancar les portes el 2 de desembre de 1925. Anys després l'edifici va passar a allotjar la Unió Comercial i Industrial, una de les dues patronals de la ciutat.