Medalles d'honor per a dotze Bombers de Matadepera

Cerimònia de disticions i reconeixements per als agents del cos més veterans

El passat 25 d'octubre es va dur a terme l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor i les distincions del Cos de Bombers, amb motiu de la festa patronal d’aquests professionals, al Centre Cultural Municipal de Valls. Amb aquests guardons, atorgats pel Govern, es distingeixen la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei i dels serveis excepcionals realitzats. Enguany s’han lliurat 482 distincions, corresponents als anys 2019 i 2018, any aquest últim en què no es van lliurar per l’aplicació de l’article 155.

En aquesta cerimònia s’entreguen dos grans grups de distincions. Les primeres corresponen a un reconeixement per l’antiguitat de bombers funcionaris i voluntaris: medalla de bronze per 20 anys de servei, d’argent per 25 i dues categories de medalles d’or: als 30 i als 35 anys de servei. Enguany, s’han lliurat un total de 486 medalles d’aquesta categoria.

L’altre gran grup de distincions es divideix, a la vegada, en tres categories més. Son les felicitacions, que s’entreguen a membres del cos amb destacades trajectòries professionals i/o que hagin pres part en actuacions rellevants; les medalles d’honor d’argent, adreçades als bombers que han actuat en serveis excepcionals que implicaven anar un pas més enllà de la dedicació, el compromís i l’altíssim nivell de professionalitat que caracteritza les actuacions diàries dels Bombers de la Generalitat; i les mencions honorífiques a persones i institucions externes al cos i que hi han mantingut col·laboracions significatives. Enguany, s’han lliurat un total de 93 felicitacions, 35 medalles d’honor d’argent i 25 mencions honorífiques.

Al Parc de Bombers de Matadepera han estat protagonistes de diverses distincions i reconeixements. Per una banda, els bombers veterans Ricard Alegre, Amadeo Ballbé, Ramon Bruguera, Josep Maria Domènech, Antoni Figueras, Agustí Junyent, Eduard Pérez, Antoni Poy i Joan Quera han rebut les Medalles per antiguitat. I per l'altra, tres membres més del parc de l'escala activa han estat guardonats per la seva antiguitat com a bombers voluntaris: Marcel·lí Bosch i Vicenç Robert amb medalla d'argent i Juan Manuel Rojas amb medalla de bronze.

Els bombers de Matadepera guardonats per la seva antiguitat al cos
Els bombers de Matadepera guardonats per la seva antiguitat al cos | Bombers Matadepera