Un matadeperenc, entre els premiats al festival In-Edit

Joel Kashila és un dels responsables de “Les Resilients”
Els guardonats pel film “Les Resilients”, amb Kashila (a dalt, segon a l’esquerra)
Els guardonats pel film “Les Resilients”, amb Kashila (a dalt, segon a l’esquerra) | Matadepera.cat

 

El curtmetratge “Les Resilients”, de Cristina Madrid, ha estat guardonat aquest cap de setmana amb el premi al millor documental talent jove a la 17ª edició del Festival de Documental In-Edit que s’ha celebrat a Barcelona. Segons informa Matadepera.cat, el matadeperenc Joel Kashila n’ha estat el fotògraf i un dels muntadors, juntament amb la mateixa Cristina Madrid i l’Eloi Aymerich.

 

Produïda per Clack Audiovisual i amb cantants com Clara Peya, The Sey Sisters, Roba Estesa o Tribade, “Les Resilients” pretén ser una reflexió sobre la nova consciència de l’espai de dones a la música contemporània realitzada a Barcelona. Les artistes parlen sobre la seva experiència i el seu compromís polític migrant i/o feminista, així com de la necessitat de generar nous i apoderaments referents femenins.

 

Les projeccions de l'edició 2019 de l'In-Edit han tingut 34.000 espectadors (inclosos els 4.000 de l'edició a Madrid), segons les xifres facilitades pel mateix festival. “The men’s room”, de Petter Sommer i Jo Vemund Svendesena van guanyar el premi al millor documental internacional, “Niños somos todos de Sergi Cameron el premi al millor documental nacional, i “Gay Mercader: el gran mercader del rock and roll” de Montse Mompó i Pilar Ruiz Cruz va emportar-se una menció especial.