FOTOS | El record de Sant Llorenç, ben viu al cim de La Mola

Aquest divendres 10 d'agost s'ha celebrat un any més la festa en honor al sant
Processó amb la figura del Sant cap al monestir de La Mola
Processó amb la figura del Sant cap al monestir de La Mola | Josep Ballbè

 

Segons la tradició religiosa, Sant Llorenç va viure el seu martiri un 10 d’agost, quan va ser posat en una graella i cremat viu. Per recordar aquest esdeveniment, i com cada any, aquest 10 d’agost s'ha tornat a celebrar la festa en el seu honor que té lloc, cada any, al cim de la Mola. Un any més, l’organització va a càrrec de la Comissió de Sant Llorenç de la Parròquia de Sant Joan de Matadepera.

 

Enguany, amb el suport de l’ADF, s'ha tornat a oferir un servei de transport des de Can Robert fins a Can Poble, per tal de facilitar el primer tram de camí a la gent gran o a aquelles persones que ho requereixin. Això ha propiciat que fos més la gent que s'acostés en aquesta celebració.

 

Missa a l'interior del monestir de Sant Llorenç
Missa a l'interior del monestir de Sant Llorenç | Josep Ballbè

 

 

El ritual ha començat cap a les 11 del matí, amb la tradicional missa al Monestir. Segons ha explicat en l'homilia Mn. Fidel Catalán, rector del Sant Esperit (que ha presidit la missa d'avui a la capella del monestir de Sant Llorenç del Munt), el número 954 indica els anys que fa que fou consagrat el temple. La celebració ha estat concelebrada per 5 preveres més. Entre ells, Lluís Bonet i Joan Làzaro (rector de Viladecavalls-Ullastrell i Sant Cristòfor/Ca n'Anglada).

 

Un cop acabat, ha tingut lloc la processó, encapçalada per la imatge del sant, que ha recorregut el cim de la muntanya. Aquest any, han estat els homes els encarregats de portar la figura a les seves espatlles. Durant la festa no hi han faltat les lloances al Sant Llorenç, renovant els goigs (i aquest any amb música afegida), el tast de coca i el vi bo.

 

El número 954 indica els anys que fa que fou consagrat el temple
El número 954 indica els anys que fa que fou consagrat el temple | Josep Ballbè

 

Després de la missa, processó per la Festa de Sant Llorenç
Després de la missa, processó per la Festa de Sant Llorenç | Josep Ballbè

 

Processó pel cim de la muntanya
Processó pel cim de la muntanya | Josep Ballbè

 

Vistes des del monestir de Sant Llorenç
Vistes des del monestir de Sant Llorenç | Josep Ballbè

 Comentaris
Anònim per dignitat
Com es possible que en un acte com aquest, no hi hagi el nostre estimat Bisbe, president l'estimada festa. Veiem que no es representatiu per actes locals, NO ES VEU PER ENLLOC. Ara si, actes que pugui figurar mes, si que sal veu. Una vergonya pels que creiem amb ells, però observem que pel Bisbe, això no te cap importància. Haurem d'actuar de una altre manera a fi de que surti mes entre els Ciutadans, que tenim vergonya de la persona que dirigeix el nostre Bisbat.
Toni Sánchez
Estic ben d'acord amb el comentari de l'anònim per dignitat. Al bisbe, fa molt de temps que se li retreu el seu absentisme. Tinc entès que un col.laborador d'aquest diari digital que ja va fer notar aquesta impressió, fa dos anys en un article, està sancionat sense poder fer un voluntariat, mentre el rector del Sant Esperit l'acusa injustament i sense cap base que va calumniar el bisbe.

envia el comentari