Un carrer, quatre barris de Terrassa

Colom és un dels vials més llargs de la nostra ciutat i es va obrir el març de 1907
Carrer de Colom i Can Corbera
Carrer de Colom i Can Corbera | AMAT

 

El carrer Colom és un dels carrers més llargs de Terrassa amb 3.450 metres de longitud, des de l’avinguda de Jacquard fins a la carretera de Rubí. Tan és així, que el vial té la pecularitat de pertànyer a quatre barris diferents de la ciutat: Escoles-Plaça Universitat, Cementiri Vell, Can Palet i el polígon de Can Parellada.

 

El mes de març de 1907 la brigada d’obres de l’Ajuntament de Terrassa va procedir a obrir aquest carrer tant conegut a la nostra ciutat. Ja des del seu inici es va obrir amb una amplada de 14 metres que suposava una mesura molt destacada per l’època i especialment en una ciutat com Terrassa plena de carrers estrets. El carrer es va començar a obrir des de la placeta de l’Escola Industrial amb la idea d’unir aquesta amb la carretera de Sabadell (actualment carretera de Montcada). El disseny del carrer contemplava la plantació d’arbres a banda i banda, fet que es va produir a finals del mateix any 1907.


 

L’obertura d’aquesta important via de comunicació va ajudar a la construcció de nous habitatges a banda i banda de la mateixa, fet que encara podem comprovar a dia d’avui gràcies a una de les cases que s’hi ha conservat i que presenta elements típics de l’estil modernista, tant característic d’aquells anys. 

 

Cruïlla del carrer Colom amb la ctra. de Montcada
Cruïlla del carrer Colom amb la ctra. de Montcada | Fons Ragon-AMAT

 

carrer Colom
Carrer Colom, al seu pas pel polígon de Can Parellada   | G.M.

 

Església de Can Palet, ubicada al carrer Colom
Església de Can Palet, ubicada al carrer Colom | Lluïsa Tarrida

 
Comentaris

envia el comentari