Txell Miras, protagonista de la 2a jornada de 080 Barcelona Fashion Digital Edition

Dissenys de Txell Miras
Dissenys de Txell Miras | Gencat

080 Barcelona Fashion ha presentat la segona jornada de Fashion Show Films en la que s'han pogut veure les propostes d'ESCORPION, GUILLERMINA BAEZA, GUILLEM RODRÍGUEZ, TXELL MIRAS i BRAIN & BEAST. 

Txell Miras, la matedeperenca, amb una posada en escena impressionant en els túnels del Recinte Modernista de Sant Pau, ha donat pas a una col·lecció nascuda fruit de la situació actual en la qual ens trobem. Gràcies a unes setmanes de reflexió on redescobrir les seves peces icòniques, Txell Miras ha creat la seva nova col·lecció Unarchiving, on la intenció és exclusivament creativa i recreativa, fugint del vessant eminentment comercial d'una passarel·la.

A les 18.30h. ha arrencat la segona jornada de Fashion Show Films amb la proposta de la firma referent en el sector del knitwear Escorpión, BB Escorpión, inspirada en la joie de vivre dels estius de la dècada dels 70 on destaquen dissenys senzills i alhora sofisticats amb tocs d'estil mariner. El dissenyador català Carles Gràcia ha tornat per a donar un nou impuls a la marca donant un gir al knitwear estival a través de materials naturals, volums amplis i una paleta de colors que va des dels crus i torrats a tonstonalitats més intenses.

Guillermina Baeza, ha sorprès mostrant la seva col·lecció GB 2021 en els preciosos jardins del Recinte Modernista de Sant Pau. GB 2021 neix de la màgia que Tànger, la ciutat natal de la dissenyadora, transmet a través de la seva llum i color. Enamorada del seu país, Guillermina Baeza fa homenatge al seu lloc de naixement a través dels colors de la col·lecció; colors que ens acosten a la naturalesa, com els blaus a la mar i els tarongers, crus i malves a un capvespre en el cafè Haffa. GB 2021 aposta per vestits de bany i biquinis subtils i elegants perfectes per a qualsevol ocasió.

En un entorn fosc on els colors vius, les peces ajustades i looks llampants han estat els protagonistes, Guillem Rodríguez ha presentat la seva col·lecció Dreamboy, que reflecteix un empoderament del cos masculí. Inspirada en la pel·lícula Pink Narcissus de James Bidgood i en els personatges que es troben dins de la imaginària de la homoeròtica, Dreamboy representa un conjunt d'homes de naturalesa emocional homosexual que encarnen un desig eròtic. Una versió erotificada de l'home, sexy, jove, brillant... Una nova masculinitat que no s'amaga de la seva sexualitat.

I per acabar, Brain&Beast ha tancat la segona sessió de 080 Barcelona Fashion amb una col·lecció d'allò més especial: 10 anys. Deu anys són els que fan que existeix aquesta firma que està en contra dels prejudicis i que creu en el defecte com a tret diferenciador i el transforma en virtut. Una firma de moda rebel, amb ganes de portar la contrària i que ha mostrat en la seva posada en escena: propostes molt diverses i trencadores a través de dessuadores amb missatges, faldilles sobre pantalons i un extremat maquillatge on destacaven sobretot, els ulls amb ombres de colors aconseguint d'aquesta manera mirades profundes.

En l’apartat Other Voices, Carmen Sáenz Varona, fundadora i CEO de la marca Best For Less i experta en sostenibilitat en la indústria de la moda, ha inaugurat la sessió Business Talk en la qual, a través de la seva àmplia experiència en el sector del luxe, màrqueting, comunicació, consultoria i direcció, ha parlat sobre el canvi de patrons en el consum. Carmen Sáenz ha explicat que el consum de la moda està canviant molt ràpidament i que avui en dia, sí que es pot gaudir de la moda amb alternatives com la segona mà. Ha afirmat que a Espanya, aquest mercat s'està convertint en el nou outlet de la moda i que a poc a poc anirà agafant pes i s’anirà sofisticant, aconseguint arribar a un públic cada cop més extens. Per altra banda, ha explicat que aposta fermament pel mix&match, el que ha assenyalat com la tendència estrella del moment que passa per combinar una peça d’una firma de luxe amb una altra de fast fashion.


Comentaris

envia el comentari