Rull i Turull: “No han aconseguit humiliar-nos”

Els dos consellers expliquen detalls del seu empresonament: “Sortim amb la nostra dignitat i les nostres conviccions i ideals més forts que mai”
Els consellers Rull i Turull, després de sortir de la presó
Els consellers Rull i Turull, després de sortir de la presó | Jordi Borràs

32 dies empresonats. Amb la companyia d’ells mateixos i de centenars de cartes. 17 hores a la cel·la, prou desconnectats del món. De tornada a la vida en llibertat, gestos quotidians però profundament enyorats. Aquest matí, el conseller Turull ha dut la seva filla a l'escola, i el conseller Rull "ha omplert de petons" els fills i ha anat a visitar la seva mare per "rebre l'abraçada tan esperada". 

 

“Ferms, però tristos”, els consellers Jordi Turull i Josep Rull han comparegut davant de la premsa i de candidats de JxCAT hores després d’haver abandonat la presó d’Estremera. Cansats, però “amb moltes ganes de fer campanya i d’aconseguir que tornin els nostres companys i el legítim govern a l’exili”, han explicat detalls de la seva estada a la presó, alguns desagradables, altres, emotius. “Ens han volgut humiliar, però no ho han aconseguit. Sortim amb la nostra dignitat i les nostres conviccions i ideals més forts que mai. No han aconseguit humiliar-nos”, ha sentenciat el conseller Josep Rull, el primer a prendre la paraula. El conseller de Territori i Sosteniblitat recorda dues frases que li van dir quan va ingressar a la presó després de conèixer-se l’auto: “Se os ha acabado la tonteria. Te vas a pasar tanto tiempo en la cárcel que te sabràs el auto de memoria”.


 

Abans d’arribar a la presó d’Estremera, el tracte que van rebre de les forces policies espanyoles va ser un intent de vexació en tota regla. Rull ha relatat que “ens van baixar als calabossos, ens van escorcollar, ens van treure l’anell de casat i les ulles. Ens ho van treure tot menys la dignitat, i ens van deixar en uns calabossos sòrdids durant unes hores, emmanillats, fins que ens van dur a la presó amb un trasllat en furgoneta molt desagradable”, ha concertat el conseller Rull. Ara bé, deixa clar que “el tracte dels funcionaris ha estat molt correcte”.  

 

 

El conseller Turull, que ha confessat amb un somriure que ha vist molts capítols de sèries com ‘Rex’ i ‘La que se avecina’, també ha volgut agrair a l’ANC, a Òmnium i al PDeCAT el tracte que han rebut les seves famílies mentre ells eren a la presó: “Pateixes molt per la família perquè saps que si passa res, no hi podràs ser, però estàs tranquil per tota la gent que tens fora vetllant per ells”. “Sortim de la presó més orgullosos de ser catalans que quan hi vam entrar”, ha dit Turull, que ha reiterat les paraules de Rull que “no ens han humiliat”.  I una de les imatges que s'emporta de la presó és la solidaritat i la "humanitat" dels companys de mòdul. "Vam marxar el mòdul 4 amb els presos aplaudint-nos i abraçant-nos, 'Sóis normales', ens van dir. Estaven sorpresos de la rapidesa amb què es van pagar les fiances gràcies a la solidaritat de la gent", ha rememorat. I ha llançat un repte als assistents: "A veure qui és capaç de guanyar el Josep al ping-pong!".


Missatge del Govern a l’exili

 

I JxCAT tenia una sorpresa preparada per als dos consellers, una videotrucada amb els consellers i el president a l’exili. “Us hem volgut traslladar la nostra alegria, amb patiment perquè tenim els companys a la presó, però estem absolutament emocionats per tot el que hem pogut sentir ara, i ens teniu al vostre costat i esperem poder recuperar, ara sí, la normalitat”, ha dit el president Puigdemont i cap de llista de JxCAT. La consellera Ponsatí ha assegurat que “no pararem fins que estigui tothom en llibertat”, i el conseller Comín ha promès que “tots junts som tan forts que tornarem la llibertat a tothom , als presos i al país, junts aconseguirem la llibertat. No en tingueu cap dubte”, ha sentenciat. Per la seva banda, el conseller Puig ha garantit que “farem els impossibles perquè el 21 de desembre la victòria sigui aclaparadora, el 21 ho celebrarem junts”. La consellera Serret no ha pogut ser-hi perquè “està fent de Govern”, ha dit el president Puigdemont.


 
Comentaris
Pau300
Les vostres conviccions més forts que mai? Llavors per què li vau dir al jutge Llarena que acatàveu el 155? Aneu a fer punyetes.
Albert Soler
Ja us heu encarregat vosaltres d'humiliar-nos a nosaltres, a tot el poble català. El ridícul nacional i internacional que estem passant, per culpa vostra, és ben gran.
A Pau i Albert
hahahaha quines risses que ens fem amb els pobrets unionistes. Vols dir el ridicul d'Ejpaña oi? Pobrissons, quina pena que em fan.
Carmen
La veritat només te un camí i la única realitat és que tenim un Govern Central esgarrifador. Lladres, despiatats i el que tothom ja sap. No es mereixen que gasti temps fent una llista de les seves "virtuds"

envia el comentari