Les cambres catalanes volen pressupostos "com més aviat millor"

Els presidents/es de les Cambra de Comerç Catalanes es reuneixen a la seu de la Cambra de Terrassa
Els presidents/es de les Cambra de Comerç Catalanes es reuneixen a la seu de la Cambra de Terrassa | cedida

Les Cambres catalanes, reunides a la seu de la Cambra de Terrassa, han acordat per unanimitat demanar que Catalunya compti amb un pressupost aprovat pel 2020 el més aviat possible. Afirmen que permetrà desenvolupar iniciatives imprescindibles per a l’economia que porten massa temps en espera. Les Camvres pensen que el Govern ha de formular propostes que prioritzin l’estimulaciói a l‘activitat econòmica i l’alleujament de les restriccions que s’han operat en molts àmbits de la despesa social.

 

Mesures d’impuls a l’economia i a l’entorn competitiu

 La internacionalització, per combatre l’impacte negatiu sobre el comerç mundial de fenòmens com el Brèxit o la pujada d’aranzels i altres mesures que empitjoren els fluxos internacionals de mercaderies.

 

 El suport de la innovació que es troba en xifres relatives per sota dels que hi destinen els països del nostre entorn competitiu.

 

 Millorar el finançament de les universitats, mirant de vincular-ho a la millora de la connexió Universitat Empresa.

 

 Foment de la Formació Professional per avançar en la presència de la FP Dual i la millora de la predicció de les necessitats futures del teixit empresarial.

 

 Impuls a les infrastructures estratègiques per a la competitivitat empresarial posant èmfasi en la dinamització de les àrees rurals i propiciar el reequilibri territorial.

 

Les Cambres catalanes demanen al Govern que acceleri la presentació d’una proposta i al conjunt de les forces del Parlament que acullin la proposta de forma constructiva i arribin als acords necessaris per a garantir la normalització de l’escenari pressupostari i la recuperació dels projectes i actuacions.