La Policia de Terrassa incorpora 17 nous agentsL’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, ha presentat aquest dijous els 17 nous agents que estan a punt de finalitzar la seva formació i s’incorporaran a l'agost a la Policia Municipal de Terrassa. Dels 44 nous agents seleccionats i seleccionades, 27 ja eren policies en altres municipis o provenien dels Mossos d’Esquadra, per la qual cosa ja es troben de servei actiu a Terrassa. Faltaven, els 17 agents que ara s'han presentat. L’acte ha tingut lloc al Camp de tir de precisió de Terrassa (ctra. C1415a de Terrassa a Castellar, km. 20,3).

 

En acabar l'acte, l'alcalde ha destacat que "avui és un dia important, perquè la Policia Municipal té una funció primordial en una societat democràtica i, per tant, en aquest Ajuntament pensem que cal seguir incrementant els seus efectius. Volem una Policia moderna, eficaç i, sobretot, propera a la ciutadania. Per això, progressivament, es van ocupant places per arribar a la xifra òptima, que serien els 250 efectius. En aquest moment en tenim 235, comptant amb les incorporacions".

 

Ballart ha aprofitat per "reclamar un esforç al Govern de la Generalitat. Han sortit 700 nous Mossos de l'Escola de Policia i estan a les portes d'incorporar-se. Demanem més presència de Mossos a Terrassa, una demanda de fa molts anys. No veiem massa presència al carrer les últimes setmanes, els últims mesos, que és quan més ho necessitem, i la ciutadania així ho reclama. Ja vam fer arribar aquesta queixa al conseller Interior, en el marc de la Junta Seguretat local. Perquè el fet que des de la Policia Municipal es cobreixin funcions que haurien de fer els Mossos, fa que moltes vegades els agents no es puguin dedicar al prioritari, que és garantir el compliment de les ordenances, la convivència i la seguretat en els carrers de Terrassa".