Les fases 1 i 2 deixen poc marge de maniobra a clubs i entitats esportives

L'Ajuntament ha iniciat les tasques de desinfecció dels equipaments municipals tot i reconèixer que la normalitat queda encara molt lluny
Pista d'atletisme de Can Jofresa, una de les instal·lacions primeres a obrir | Lorena Pinilla

 

"Hem de treballar perquè les instal·lacions esportives obrin i ho facin amb les millors condicions", ha argumentat el regidor d'Esports, Miguel Ángel Moreno, en la comissió informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. El repte és majúscul per un sector molt perjudicat per la irrupció de la crisi del coronavirus i que no veu encara la llum al final del túnel.

 

I és que, com reconeix el regidor, ja han estat informats que diversos equipaments o entitats han decidit que no obriran ni en fase 1 ni 2, perquè no es veuen capacitats per fer front a totes les restriccions (aforament, neteja, desinfecció, calendari, espais tancats, etc) i al cost extra econòmic que tot això els pot suposar. "Som conscients que depèn de cada entitat gestora assumir l'obertura i de si ho consideren viable i poden garantir els protocols de Salut establerts", i això no sempre serà fàcil.

 

Per ara, des de l'Ajuntament s'estan duent a terme les desinfeccions als equipaments de gestió directe, i ajudant a les de gestió cedida, així com en la recerca de material de protecció i d'higiene per als treballadors i els futurs usuaris. Paral·lelment, des de la regidoria s'ha fet arribar a tots els clubs i entitats la informació amb els protocols d'actuació a seguir. D'aquesta manera, per ara, l'Ajuntament està ultimant la Pista d'Atletisme i el Poliesportiu de La Maurina que només seran aptes per a esports individuals (atletisme, pàdel o tenis).

 

Les limitacions en el sector esports són moltes. En la fase 2 seria el moment d'arrencada de veritat per a la majoria d'equipaments municipals o clubs esportius. En aquí estaran permeses la realització de sessions d’activitat física organitzades i dirigides a la col·lectivitat en espais i instal·lacions esportives, centres de fitness, gimnasos i espais a l’aire lliure mantenint sempre mesures de prevenció, de distanciament i seguretat no inferiors a 2 metres entre persones, tot garantint un aforament màxim d’1/3 del permès.

 

Fins i tot ja en la fase 3 (que es contempla que s'hi arribi al mes de juliol),  tampoc es permetrà l'obertura de vestidors, l'aforament serà a la meitat (50%) i l'esport ha de ser de contacte moderat. Queda doncs un llarg recorregut perquè els clubs de futbol, bàsquet, handbol, etc, puguin tornar a trepitjar les pistes; i encara més que s'omplin les graderies.