Cross familiar per relleus a Viladecavalls

El proper diumenge 10 de novembre es realitzarà al poble de Viladecavalls una prova esportiva innovadora en quan al seu format. Només es coneix alguna experiència prèvia similar al País Vasc. S’ha treballat sobre un circuit atlètic tancat que discorre entre corriols i asfalt d’un quilòmetre total de recorregut i al qual hauran de donar voltes de forma combinada entre equips de dos. Els equips han d’estar formats per un adult i un menor d’edat, sense necessitat que tinguin relació familiar. Es pot córrer entre família, amics, veïns...

S’han definit 4 categories inicialment segons l’edat del menor d’edat i indiferentment del sexe.

  

  

  

  

Les 2 primeres categories sortiran a les 10:15 hores mentre que les 2 darreres ho faran a les 11 hores. En totes les edats faran una o dues voltes sols el menor d’edat segons categoria, després dues voltes el major d’edat, i finalment una volta conjuntament els 2 membres de l’equip.

L’esdeveniment al marge de ser esportiu també és solidari, amb premis als 3 primers equips de cada categoria, indiferentment del sexe. Aquesta és la segona edició de l'esdeveniment. La participació en la primera edició va ser d’unes 200 persones i es va recaptar prop de nou-cents euros. També s’organitza paral•lelament una marxa solidària de 7 qm. pels voltants de Viladecavalls per aquelles persones que no vulguin competir en el cross.

El recorregut serà diferent del de l’any passat i discorre en part per senders poc coneguts del municipi. La sortida en aquest cas serà entre 9:30 i 10 hores i es dóna 2'5 hores per a completar el seu recorregut. Tots els participants tant del cross com de la marxa han de realitzar una inscripció/donatiu per import de 6 €, i podran el mateix dia ampliar el donatiu per la mateixa causa fent una aportació voluntària. En inscriure’s a les proves es donarà una motxilla i un entrepà als participants, a banda de rebre un petit refrigeri, aigua i fruita. Totes les despeses de l’acte seran cobertes entre els organitzadors i els donatius i aportacions d’entitats privades. L’objectiu és aconseguir una bona participació que fomenti la pràctica esportiva a partir d’un acte lúdic atractiu. L’import que es recapti per les inscripcions es destinarà íntegrament a la fundació de la Marató de TV3 dedicada enguany a les malalties minoritàries.

L’esdeveniment esportiu, que està organitzat per la secció de trailrunning per a nens i joves del Centre Excursionista de Terrassa (KAMES KIDS), els Corredors de Fons de Viladecavalls i l'Ajuntament de Viladecavalls, es realitzarà dins els actes de la festivitat de Sant Martí que es celebraran entre els dies 8 i 10 de novembre.

Es pot consultar l’agenda completa a https://viladecavalls.online/santmarti/

Les inscripcions anticipades es poden fer a través de la web https://runedia.mundodeportivo.com/inscripcio/201947003/ o també presencialment el mateix dia.