Cecot i Autcat celebren la moratòria dels crèdits ICO a empreses i autònoms

Consideren que és una mesura "bona per a tothom" i necessària per no ofegar les petites i mitjanes empreses

Satisfacció entre les empreses de la Cecot i els autònoms de l’Autcat davant l’aprovació aquest dimarts en Consell de Ministres, d’un reial decret llei que introdueix un seguit de mesures relacionades amb els avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), com ara l’ampliació del termini per la concessió d’avals de les dues línies de funcionament fins el 30 de juny de 2021 i l’extensió del termini màxim per retornar els crèdits en tres anys, fins un màxim de vuit anys, i el període de carència fins un màxim de 24 mesos. 

El president de l’Autcat, Enric Rius, afirma que “és una moratòria que és bona per a tothom i no perjudica ningú. El banc segueix cobrant els seus interessos, no hi ha morositat i les empreses disposen de temps i marge per poder recuperar-se”. El president de la Cecot, Antoni Abad, veu satisfeta la petició que l’entitat va dirigir a principis d’octubre a la Ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, per sol·licitar l’ampliació d’un any de carència sobre els préstecs ICO concedits per fer front a l’impacte de la COVID-19.

La Cecot demana als executius ajudar el teixit empresarial a poder recuperar-se davant d’una situació i un context que és conseqüència d’una pandèmia i de l’impacte de les mesures adoptades pels Governs per fer-hi front. "Cal l’aplicació d’ajuts directes per facilitar la reactivació, tal i com han fet altres països de la Unió Europea amb qui, per cert, competim a nivell empresarial. Necessitem partir des d’un mateix nivell que els nostres competidors en la recuperació de l’activitat”, conclou Abad.  

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari