Ballart: "El Mundial és una oportunitat per fer Terrassa visible al món"

L'alcalde celebra que la ciutat aculli la competició del món d'hoquei femení aquest mes de juliol

Els quinze membres del Comitè Executiu de la Federació Internacional de Hockey (FIH) han fet públic aquest migdia el veredicte definitiu en relació a les ciutats que acolliran l’any 2022 les properes edicions de les Copes del Món masculina i femenina d’Hoquei Herba. La FIH ha escollit Terrassa i Amstelveen com a ciutats coseu del Mundial d’Hoquei Herba Femení del 2022, després que el passat mes d’octubre la Real Federación Española de Hockey presentés candidatura per acollir la Copa del Món femenina conjuntament amb la Federació Holandesa d’Hoquei.

 

En conèixer el veredicte de la Federació Internacional de Hockey, l’alcalde Jordi Ballart ha declarat que: “Per a la ciutat, per a l’hoquei terrassenc, i per al conjunt de l’hoquei català i espanyol és un orgull que Terrassa hagi estat designada com a ciutat coseu del Mundial d’Hoquei Herba Femení del 2022, el major esdeveniment esportiu que acollirà Terrassa després d’haver estat subseu dels Jocs Olímpics Barcelona 92. Es tracta d’una gran oportunitat per a la ciutat bressol de l’hoquei català, una ciutat que sempre ha demostrat una gran capacitat d’organització en grans esdeveniments com ho serà aquest”. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que “no cal veure el Mundial només com un gran esdeveniment esportiu, sinó com una oportunitat per a la ciutat, que es farà visible arreu del món i que possibilitarà una actualització de l’Àrea Olímpica i una remodelació de l’Estadi Olímpic”. Ballart també ha felicitat la ciutat holandesa d’Amstelveen que, juntament amb Terrassa, compartirà l’organització de la Copa del Món Femenina d’Hoquei Herba.

 

D’aquesta manera, Terrassa i Amstelveen acolliran la Copa del Món femenina entre els dies 1 i 17 de juliol, després d’imposar-se a la resta de candidatures (Alemanya, Malàisia i Nova Zelanda). Amstelveen serà la seu de dos grups de fase prèvia, inclosa la selecció holandesa, dos partits d’encreuament i dos quarts de final. La resta de la competició (partits dels dos grups restants de fase prèvia, inclosa la selecció espanyola, dos partits d’encreuament, dos partits de quarts de final, les semifinals, el partit pel tercer lloc i la final) es repartirà entre l’Estadi Olímpic i l’Estadi Municipal de Hockey Martí Colomer.