Ballabriga: "L'important era la salut. El millor era posar fi a la temporada"

L'entrenador del primer equip egarenc relata com han viscut els dies de confinament i com serà el retorn al camp
Oliver Ballabriga, entrenador del San Cristóbal

 

Oliver Ballabriga ha renovat per una temporada més al capdavant del primer equip del San Cristóbal. Amb la Lliga ja finalitzada, el conjunt parroquial ja pensa en com tornar als entrenaments amb el desconfinament i com serà el retorn al terreny de joc.

 

Com vau viure els primers dies la irrupció de l’epidèmia i del confinament? Quines van ser les principals preocupacions com a entrenador?

Al començament ho vam viure amb una mica d'incertesa. Era una cosa que no teníem massa informació i desconeixíem què estava passant. Primer es va dir que jugaríem els partits a porta tancada però després es va aturar tot. Les meves preocupacions com entrenador era saber quan es podria tornar a entrenar i si es podria tornar a jugar. Al final, a mesura que va anar passant el temps tots ens vam adonar de la gravetat de la situació, i el futbol va passar a un segon pla. L'únic important era estar amb la família i que tothom estigués bé. I només podíem esperar que això passés el més aviat possible per poder tornar a la normalitat.

 

Com s’ha gestionat el contacte amb els jugadors i el seguiment d’entrenaments online? S’ha fet alguna plantilla d’exercicis, contactes telemàtics, xerrades de grup…

Amb els jugadors, en no poder entrenar al camp ni tampoc veure'ns se'ls va posar un pla de treball individual que hem gestionat a través de videotrucades o online. Cada jugador a casa seva han fet el que bonament han pogut, amb els mitjans que tenia al seu abast. Cada setmana hem controlat el tema del pes, i la veritat és que els jugadors han tingut ganes de treballar. A partir d'aquí, també hem fet xerrades o videotrucades de grup i individuals per saber com estaven. Així és com hem pogut gestionar aquesta aturada, ja que tampoc sabíem el temps que estaríem confinats.

 

Quina valoració fa de la temporada un cop ha finalitzat per al San Cristóbal? Què ha estat el millor i què ha faltat? Satisfet amb la resposta dels jugadors?

La valoració és molt bona. Al final, el nostre objectiu és intentar, cada any, mantenir la categoria. I és diíficil. No hem d'oblidar que estem competint a Tercera Divisió, amb equips amb pressupostos molt més elevats que nosaltres. El San Cristóbal deu ser dels dos o tres equips amb més pressupost de la categoria. Per això intentem treballar molt per poder afermar la categoria i que el club pugui tenir la Tercera Divisió com una categoria normal, cosa que feia temps que no es donava. La veritat és que aquesta temporada incorporàvem molts jugadors nous, 16 futbolistes, era un equip totalment renovat, i sabíem que al principi seria difícil perquè ajustar l'equip porta molta feina, i depenia dels resultats, que si eren positiu moralment aniria tot millor. Al final, la primera volta va ser molt díficil i ens va costar molt però després de Nadal, l'equip va ser molt millor, els resultats van ser bons i vam aconseguir sortir de les places de sota. La veritat és que quan la Lliga va quedar aturada ens trobàvem amb un bon moment, a sis punts del descens i quatre equips per sota, i a un o dos punts dels equips de sobre nostre. L'objectiu era salvar la categoria i en el cas que s'haguessin fet descens, ens hauríem salvat igualment. Per això estem contents, i jo especialment estic molt content per l'esforç de tots els jugadors i per com ha transcorregut la temporada.

 

Vostè hauria finalitzat la temporada o era partidari de reprendre la lliga més endavant?

Al principi crec que la idea de tothom era seguir jugant. Poder jugar, ser al camp i entrenar, viure l'ambient del dia a dia, això és el que ens agrada. Però veient després com anava evolucionant i la gravetat de la situació crec que el millor era aturar-ho tot. L'important era la salut i el futbol quedava en segon pla. I crec que tots hem pensat en la família, en estar bé i a no tenir cap cas proper. Era de sentit comú no jugar. Després es va parlar de com podria continuar la temporada, si després d'estiu, si abans ja es podria... però crec que això acabaria perjudicant als terminis de tornada a la normalitat. Sí, en un primer moment volia tornar a jugar però ara crec que la millor opció era donar per acabada la temporada. Esperar que això passi ràpid i poder començar una temporada nova el més aviat possible, perquè això serà un bon senyal.

 

  

Quins canvis preveu que hi haurà a l’equip de cara a la temporada vinent? 

 

Canvis a cada temporada n'hi ha. Aquesta temporada suposo que tots els clubs estarem afectats pel tema del pressupost perquè hi ha hagut menys ingressos, i perquè amb el que ha passat afectarà a tothom. Nosaltres intentarem continuar amb la feina feta la temporada passada i en el terreny esportiu, la nostra idea és tenir una continuïtat després de la incorporació l'any passat d'una quinzena de jugadors. Esperem poder comptar amb la majoria dels jugadors, amb la base, i a partir d'aquí reforçar-la amb futbolistes que considerem que ens poden ajudar a pujar el nivell. Ens començarem a reunir amb els jugadors i esperem que els jugadors que considerem claus puguin continuar.

 

Quin és el principal objectiu que té sobre la taula Oliver Ballabriga?

El principal objectiu a nivell de club és intentar mantenir la categoria. Que repeteixo, cada cop és més difícil. La temporada vinent hi haurà equips que tindran un pressupost i una plantilla segurament molt superiors als nostres, però anem a treballar com hem fet fins ara, com portem els quatre anys que ja portem al club. Estem molt contents de formar d'aquests quatre anys que creiem que són els millors de la història del club. Seguirem lluitant i treballant. L'objectiu és fer-ho al millor possible, treballar dur i esperar que quan acabi la temporada els resultats ens acompanyin i puguem dir que hem complert.

 

Quin és el pla de desconfinament? Està previst fer proves als jugadors? Quan es retornarà als entrenaments i en quines condicions.

És una mica una incògnita. El nostre pla és quan es puguin obrir les instal·lacions del camp, encara que sigui amb grups reduïts o de forma individual, fer que els jugadors puguin tornar a entrenar al camp i a fer entrenaments de futbol per poder recuperar la sensació de sentir-nos futbolistes un altre cop. I així, a poc a poc, ells també vagin agafant la forma perquè portem molt temps aturats i continuarem aturats fins que es reprenguin les competicions. I amb això restarem a l'espera de quines dates es posen i si la temporada començarà una mica més tard o no, quin serà el format... i a partir d'aquí ja podrem començar a planificar amb precisió tota la temporada.

 

I per acabar. Content amb la renovació amb el San Cristóbal? Tenia alguna altra opció d’algun equip? Què creu que encara pot aportar al Sancris?

Sí, molt content. Serà la nostra cinquena temporada al San Cristóbal. Sempre ho hem dit, aquí ens sentim molt a gust. Des del primer dia ens han tractat molt bé. Quan vam arribar fa quatre anys amb un equip acabat d'ascendir a Primera Catalana i amb un club totalment diferent del que tenim ara, i crec que també podem dir que som part d'aquest creixement com a club, en tots els sentits. El San Cristóbal és un club familiar i de gent humil, amb pocs recursos però que treballen tots moltíssim. I mentre jo i el meu equip tinguem força per seguir el repte de mantenir la categoria, aquí estarem. El San Cristóbal és sempre la nostra primera opció. Mentre estiguem a gust i notem que per part de la directiva hi ha confiança al 100%, com ha estat fins ara. És cert que cada temporada hi ha canvis i passen coses, però nosaltres tenim la sort que cada temporada hem tingut alguna proposta però tal com s'ha acabat tot i de la situació actual, no hi haurà massa moviments. I el nostre objectiu sempre és continuar aquí.