La Malaltia Inflamatòria Intestinal, al cicle 'Dijous de Mútua'

Es vol donar a conèixer la Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa

Després que el passat 25 d’abril s’inaugurés la divuitena edició del cicle de conferències 'Dijous de Mútua', arriba la segona conferència, en aquest cas sota el títol 'Viure amb la Malaltia Inflamatòria Intestinal'. Tindrà lloc el proper dijous, 30 de maig a les 18h a l’edifici docent (C/ Sant Antoni, 39). La xerrada anirà a càrrec de professionals de l'equip de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT): la Dra. Montserrat Aceituno, adjunta al servei de l’Aparell Digestiu; la Dra. Yamile Zabana, adjunta al mateix servei; i Olga Benítez, infermera de la Unitat de MII.

  

Amb aquesta conferència es vol donar a conèixer què és la Malaltia de Crohn i la Colitis Ulcerosa, saber per què apareixen, com es tracten i també aprendre com funciona i la utilitat de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal. Paral·lelament, la voluntat de la xerrada també és que els assistents puguin conèixer de primera mà els professionals que estan al capdavant d’aquesta unitat i que puguin sentir el testimoni d'un pacient que viu amb l’esmentada malaltia.

  

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’HUMT compta amb una trajectòria de prop de 20 anys i atén anualment al voltant d’un miler de pacients amb MII. El passat 2018 va rebre l’acreditació que certifica el compliment dels màxims estàndards de qualitat en la seva activitat assistencial. Aquest segell -que s’emmarca dins d’un procés de certificació impulsat de forma conjunta pel Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa (GETECCU) i Ad Qualitatem- té com a principal objectiu millorar i homogeneïtzar la prestació assistencial als pacients amb MII.

  

La resta de temàtiques que contempla el programa d’enguany són: els mites i les realitats de la tiroides, els consells per alleugerir el mal d’esquena, les advertències sobre com actuar davant d’una aturada cardíaca i el paper de la investigació en la demència.