Hospitalització a domicili o quan l'hospital ve a casa teva

MútuaTerrassa ofereix una prestació de serveis única amb totes les característiques de l'ingrés hospitalari

L’Hospitalització a Domicili és una modalitat assistencial caracteritzada per realitzar un ingrés hospitalari a tots els efectes, però amb l’assistència prestada al propi domicili del pacient enlloc de fer-ho a l’hospital convencional. És a dir, quan es considera que una persona ha de rebre una assistència sanitària d’alta intensitat que requeriria ser prestada a l’hospital estant ingressat, MútuaTerrassa ofereix dues opcions: ingressar a l’hospital o ingressar a l’Hospitalització a Domicili. Aquest és un servei únic al Vallès Occidental Nord.

 

MútuaTerrassa disposa d’aquest servei des de l’any 2001 i a dia d’avui s’ha convertit en un dels referents dins del nostre territori. Amb més de 400 altes durant l’any 2017, ha estalviat més de 5.000 dies d’ingrés hospitalari als pacients que han pogut i han volgut beneficiar-se’n. El resultat és que no s’ha presentat ni una sola complicació derivada de realitzar un ingrés diferent al convencional, ni tampoc cap complicació en l’evolució de la pròpia malaltia.  


 

S'ha de tenir present que l’Hospitalització a Domicili presta un ingrés convencional al domicili del propi pacient, amb totes els avantatges que això suposa: menys complicacions en gent gran (no desorientació, estar a casa, mateixos cuidadors habituals),  més seguretat pels malalts, més intimitat i confort, recuperació més ràpida per normalització de la vida diària, menys risc d’infeccions nosocomials, ...

 

Per a ser ingressat a Hospitalització a Domicili s’han de complir uns requisits: viure a l’àrea d’influència del servei (Terrassa, Rubí, Sant Cugat centre, Matadepera, Les Fonts, Viladecavalls); tenir més de 14 anys (ja hi ha un projecte en marxa pediàtric); acceptar la modalitat assistencial; tenir família que pugui donar un cop de mà (això amb el temps i expertesa ja no és sempre un motiu d’exclusió); tenir un diagnòstic clar i estar estable; i sobretot requerir unes actuacions d’intensitat tal que no puguin ser assumides per altres serveis assistencials de la comunitat com l’Atenció Primària.


 

Un cop es compleixen tots els criteris d’ingrés i es marxa a casa ingressats a Hospitalització a Domicili, un equip de professionals de  MútuaTerrassa es desplaça al domicili del pacient i s’encarrega de vetllar pel compliment del pla terapèutic, amb la garantia de donar al pacient i a les famílies, tot el material que sigui precís per a guarir o resoldre el motiu d’ingrés (nebulitzador, oxigen, material de cures, ...). Tot el material és en qualitat de préstec (menys el fungible) i s’ha de retornar un cop finalitzat l’ingrés. Aquesta modalitat no té cap cost per a les famílies ni per als pacients (menys el cost elèctric i de medicació via oral).


 

Entre els motius d’ingrés al servei, la patologia més freqüent és la descompensació respiratòria (que requereix de tractaments com l’oxigenoteràpia, les nebulitzacions...), seguida per l’activitat quirúrgica (cures de ferides quirúrgiques, peu diabètic, cirurgia vascular, intervencions laparoscòpiques abdominals i de coll...) i les infeccions generalitzades que requereixen antibiòtics endovenosos (infeccions urinàries, infeccions de pròtesis, infeccions òssies, ...).

 

Així doncs, si us trobeu en la necessitat d’haver d’ingressar a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa ja sabeu que disposeu d’aquesta modalitat d’ingrés, l’Hospitalizació a Domicili, una prestació de serveis que és única, que compta amb totes les característiques d’un ingrés hospitalari, que és igual de segur i efectiu i que té tots els avantatges d’estar a casa amb la nostra gent.

 

Si ens necessiteu, us hi animeu?! Nosaltres Sí!


 

Els professionals del servei us ho expliquen en aquest breu vídeo:

 

També podeu recuperar la conferència sencer del cicle 'Dijous de Mútua' fent clic AQUÍ
Comentaris

envia el comentari