La investigació en demències tanca el cicle 'Dijous de Mútua'

La malaltia d'Alzheimer és avui la causa més freqüent de demència degenerativa

El proper dijous, 28 de novembre, se celebrarà la darrera conferència del cicle "Dijous de Mútua" d'aquest 2019 sota el títol "Demència: l'esperança en la investigació". La pronunciarà la Dra. Maria Teresa Buongiorno, metge adjunta del servei de Neurologia, i el Dr. Jerzy Krupinski, cap del mateix servei, ambdós de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. Tindrà lloc a les 18h a la sala d'actes de l'edifici docent.

En el transcurs de la conferència, parlaran sobre la malaltia d'Alzheimer, que avui en dia és la causa més freqüent de demència degenerativa, i quines són les afectacions que pateixen els malalts. La Dra. Buongiorno i el Dr. Krupinski també exposaran la situació actual en el desenvolupament de tècniques que permeten detectar quina és l'acumulació patològica de la proteïna beta-amiloide i el futur dels estudis farmacològics dirigits a destruir aquests cúmuls patològics de proteïnes, amb la finalitat d'alentir o aturar el procés degeneratiu.

  

El cicle va iniciar-se el passat mes d'abril i des de llavors els professionals de l'entitat han abordat múltiples qüestions com l'estrès i les malalties mentals, la Malaltia Inflamatòria Intestinal i les tiroides. El cicle es va reprendre passat l'estiu amb el mal d'esquena i com actuar davant d'una aturada cardíaca.