Una dècada de tractament de miomes uterins amb Ultrasons a la Mútua

Celebrarà una jornada científica el proper divendres, 17 de maig, que comptarà amb la presentació d’un tractament en directe
x
L'equip d'ultrasons d'alta intensitat del servei de ginecologia i obstetricia de la Mútua | MÚTUA TERRASSA

La Unitat de Miomes del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) commemora els 10 anys d’expertesa en el tractament dels miomes uterins amb Ultrasons d’Alta Intensitat amb la celebració d’una jornada de divulgació sobre l’esmentat tractament i les seves expectatives de futur. Serà el proper divendres, 17 de maig, a les 8.30h a l’edifici docent de MútuaTerrassa. 

 

La presentació anirà a càrrec de la Dra. Yolanda Cuesta, adjunta al director-gerent de l’Àmbit de Servei Assistencial de l’entitat, el Dr. Antoni Pessarrodona, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’HUMT i el Dr. Jordi Rodríguez, coordinador de la Unitat de Miomes. La resta de ponències i presentacions de casos clínics les pronunciaran els ginecòlegs de la unitat en qüestió: Dra. Anna Carmona, Dra. Núria Pons i Dr. Jordi Isern.

  

L’HUMT fa una dècada que empra aquesta tècnica per tal de tractar determinats tipus de miomes uterins que probablement sense utilitzar-la haurien requerit de cirurgia i, mitjançant l’aplicació dels Ultrasons d’Alta Intensitat, s’ha aconseguit reduir-los. En aquest sentit, gràcies a l’esmentada tècnica, al llarg d’aquests darrers deu anys, més d’una setantena de dones han aconseguit un embaràs -gairebé una vintena dels quals amb historial previ d’infertilitat-.

  

En el transcurs de la jornada es plantejaran les indicacions, avantatges i limitacions de la tècnica en qüestió a través de la retransmissió en directe d’un tractament de miomes. A més, també s’abordaran altres temes relacionats com els principis de l’ablació per ultrasons, el protocol de selecció i procediment així com altres indicacions del tractament com la placenta àccreta, el fibroadenoma mamari, l’adenomiosi uterina i el tumor fibrós solitari. La jornada exposarà també els resultats i expectatives de la Unitat de Miomes i finalitzarà amb una taula rodona on es plantejarà el present i el futur d’aquesta tècnica.

  

Els miomes uterins han esdevingut una patologia amb una prevalença força elevada ja que afecten a gairebé la meitat de la població femenina al llarg de la seva vida, i entre un 30 i un 40% de les quals necessitaran l’atenció d’un especialista.