La UPC organitza el VII Congrés Nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental

El grup de recerca GRESCA impulsa aquesta trobada, prevista pels dies 20 i 21 de febrer
x
El virus de la legionel·la | UPC

El Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), ubicat a Terrassa, organitza el VIII Congrés Nacional de Legionel.la i Qualitat Ambiental que tindrà lloc els dies 20 i 21 de febrer a les instal·lacions del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Els ponents del congrés analitzaran les causes i els factor de risc de la legionel·losi i exposaran iniciatives i estratègies per garantir la qualitat de l'aire i les condicions adequades d'higiene.

El bacteri Legionel·la es troba de forma natural en la pràctica totalitat dels ambients aquàtics (rius, llacs, etc.). Des del seu àmbit natural, el bacteri colonitza els sistemes de proveïment de les ciutats i, a través de la xarxa de distribució, s'uneix a les instal·lacions d'aigua domèstica o d’altres instal·lacions que requereixen la utilització d'aigua per al seu funcionament, com ara sistemes de refrigeració, regs, piscines, túnels de rentat, etc.

Sempre que se segueixin les mesures adients, com ara la implementació d'una teràpia adequada en els malalts i el control d'edificis, actualment la infecció es pot considerar perfectament controlable. Malgrat això, la contaminació del ambients interiors dels edificis és la causa de diversos problemes de salut.

Els dies 20 i 21 de febrer, prop d’una vintena d’experts entre científics, responsables de l’administració i professionals de tot l’Estat, posaran en comú al Museu Nacional de la Ciència i la Tecnologia de Catalunya (mNACTEC) les darreres novetats relacionades amb la legionel·losi, les seves causes i les maneres mes efectives de prevenir-la.