Inaugurada La Caseta, el nou espai jove municipal del Districte 7

El nou espai jove s’ha creat en un edifici de gestió municipal ubicat al recinte de l’escola Josep Ventalló i Vintró
x
Jordi Rueda, a la inauguració de la Caseta - Espai Jove Districte 7 | AJUNTAMENT DE TERRASSA

El regidor de Joventut i del Districte 7, Jordi Rueda, va participar dimecres a l'acte d'inauguració de La Caseta, el nou espai jove municipal que serà la seu del programa d’intervenció socioeducativa Districte Jove en aquest districte, creat l’any passat com a escissió del Districte 3. El nou espai jove s’ha creat en un edifici de gestió municipal ubicat al recinte de l’escola Josep Ventalló i Vintró, a la cantonada de l’avinguda d’Amèrica i el carrer de França. L’equipament, que té una superfície de 80 m2 i que anteriorment havia tingut altres usos, ha estat rehabilitat per a les seves noves funcions.

 

Aquest recinte serà la seu del programa d’intervenció socioeducativa Districte Jove en aquest districte, creat l’any passat com a escissió del Districte 3. L’edifici es coneix popularment amb el nom de "La Caseta" perquè en origen era l’habitatge del conserge de l’escola, i aquest és precisament el nom escollit pel nou espai Jove. L’equipament, que té una superfície de 80 m2 i que anteriorment havia tingut altres usos, ha estat rehabilitat per a les seves noves funcions. El local consta d’una sala polivalent, un despatx, lavabo i tres sales petites, una de les quals equipada com a aula d’informàtica. Els treballs de reforma han inclòs diversos enderrocs, adequació de les instal·lacions d’electricitat i climatització, substitució de paviments i revestiments, nous sanitaris, revisió de la coberta i millores en accessibilitat, principalment.

 

L’equipament s’ha dotat de nou mobiliari i al pati s’ha instal·lat una

  

taula de ping-pong. La Caseta s’afegeix a la xarxa d’equipaments que acullen les activitats de Districte Jove arreu del territori: Casa Baumann, l’Espai Bit, ubicat a Ca N’Anglada, i El Lokal, a Sant Llorenç. En aquests espais, i també en gran mesura al carrer, és on es desenvolupen les propostes de Districte Jove, un programa d'acció social i d'acompanyament socioeducatiu en el temps de lleure adreçat, prioritàriament, a adolescents i joves entre 12 i 25 anys, que l’Ajuntament de Terrassa desenvolupa des de fa més de 20 anys. El programa ha esdevingut un observatori de la realitat juvenil i un canal que fomenta l’autonomia i la participació social de les persones joves. Durant 2018, prop de 1.500 joves van participar a les activitats de Districte Jove a tota la ciutat.