Terrassa en Comú vol crear la Casa dels Feminismes i de les Polítiques LGTBI

Candidates de Terrassa en Comú amb Xavier Matilla
Candidates de Terrassa en Comú amb Xavier Matilla | cedida

Terrassa en Comú ha presentat les principals propostes en l'àmbit de feminisme davant de l'Ajuntament "perquè creiem que el feminisme i les polítiques LGTBI han d'obrir les portes d'aquesta institució i entrar dintre. S'ha iniciat una revolució al carrer que no ha entrat a l'Ajuntament i pensem que és indispensable que així sigui", ha explicat Anna Rius.

 

TeC reclama un canvi que ha de liderar "la candidatura de Terrassa en Comú, que té més dones que homes a la llista, una qüestió que volem destacar, així com el fet que ens plategem les polítiques feministes no només en presència i quotes, sinó de forma transversal", ha dit Agnès Petit. Una llista que tanca Rosa Maria Fernández Sansa, la que va ser la primera regidora de la primera regidoria de polítiques de gènere a tot l'Estat espanyol.

 

El programa de Terrassa en Comú presenta "68 propostes, com ara la paritat a tot arreu, en els consells sectorials, en els càrrecs de lliure designació, etc. Una de les propostes més importants que plantegem és que la nostra ciutat necessita una Casa dels Feminismes i de les Polítiques LGTBI perquè els moviments joves que tenim a la nostra ciutat puguin començar a compartir espais", ha comentat Rius. Un espai, ha reblat, on fer xerrades, on poder fer cicles, "en definitiva, un espai on els feminismes de la ciutat puguin viure i conviure. Una segona proposta de les més importants, com ha explicat Fernández. "TeC té clar que la Regidoria de Polítiques per a les dones ha d'estar en la matèria categoria que qualsevol altra de les regidories".

 

"Des de Terrassa en Comú fem una aposta clara i ferma pel feminisme i per les polítiques LGTBI, amb un compromís a què el pressupost tingui una mirada de gènere en totes les àrees".