TeC proposa la creació d'un dentista municipal per a persones vulnerables

Terrassa en Comú presenta les mesures que porta al programa en matèria de sanitat
Acte de campanya de TeC sobre higiene bucal
Acte de campanya de TeC sobre sanitat i higiene bucal | TeC

 

Terrassa en Comú ha parlat aquest dijous d'algunes de les mesures que porta en matèria de salut al programa per a les municipals del 26-M. L'acte ha comptat amb Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Lleonart i Xavi Matilla. "Som la tercera ciutat en població de Catalunya, tenim dos centres hospitalaris de referència i una pitjor assistència sanitària comparat amb moltes altres ciutats de Catalunya. I això és culpa, en molt bona part, per la manca d'implicació del govern municipal del PSC" ha explicat Xavier Lleonart, número 9 de la candidatura.

 

Des de TeC volen que en els propers 4 anys canviï la dimensió i l'actitud del govern municipal envers la salut. "Volem superar una etapa en què el PSC s'ha escudat en el confort competencial i ha abandonat les seves responsabilitats. Volem que hi hagi un govern preocupat i proactiu amb l'àmbit de la salut" ha explicat Xavier Matilla. "L'Ajuntament ha de ser valent i aportar mesures innovadores que fins ara no s'havien portat a terme en l'àmbit de la salut. Per exemple, volem impulsar nous serveis de salut, com el dentista municipal que permeti que persones que no poden accedir a un servei que ara és privat, ho puguin fer amb totes les garanties" ha comentat Matilla.

 

Altres mesures que la formació de Xavi Matilla preveu és la creació d'un estudi de salut poblacional: "hem de saber quins factors fan que la ciutadania en funció d'on visqui tinguin major possibilitats d'emmalaltir" ha explicat Lleonart. Una segona mesura, estaria centrada en les llistes d'espera, "un tema que no s'ha tingut prou atenció de monitorar, rebre les queixes dels ciutadans, reivindicar-les davant administració competent", per això afirmen que crearan "una Oficina Municipal per monitorar l'estat de les llistes d'espera i per donar el suport a la ciutadania".