Matilla (TeC) anticipa negociacions per la zona 2 si Colau guanya a Barcelona

L'alcaldable de TeC per Terrassa demana un canvi per poder lluitar per un sistema tarifari del transport diferent
X
Xavi Matilla mostra un títol de transport amb un 2 pintat per ell mateix | R.R.

L'alcaldable de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, ha reivindicat des de l'estació de FCG Vallparadís la necessitat d'un canvi a l'Ajuntament de Terrassa per tal de poder impulsar polítiques noves en aspectes com el transport. "Volem denunciar l'agravi històric que ha patit Terrassa per estar a la zona 3. També, la incapacitat del PSC per revertir aquesta situació des dels Ajuntaments de Terrassa i Barcelona, la Generalitat, la diputació. No han estat capaços de canviar-ho". El candidat dels comuns ha reivindicat la necessitat de connectar millor Terrassa, "una ciutat aïllada". Per això, considera que cal que hi hagi representació terrassenca "en aquells òrgans on es decideix el transport urbà i metropolità. Terrassa ha de tenir força en aquest àmbit". 

 

Matilla ha anticipat que si guanyen l'alcaldia de Terrassa i Ada Colau, amb qui ja han parlat del tema, també guanya la de Barcelona, "s'obriran negociacions" per tal d'aproximar la zona 2 a Terrassa. "Barcelona ja ha fet propostes per rebaixar els títols de transport. El problema és que a l'ATM hi ha un 60% de participació de la Generalitat i un 40% de l'Ajuntament. Necessitem òrgans per ampliar això més enllà de l'àrea metropolitana, que incloguin tota la regió". 

 

Acompanyat per Agnès Petit i Òscar Monterde, Matilla també ha reclamat altres infraestructures "com l'estació de Can Boada, que tot i estar dissenyada fa temps, encara no és una realitat". El candidat de TeC considera que "és de justícia territorial seguir integrant noves infraestructures per superar noves barreres". Una d'elles, ha explosat, és cobrir el tram de tren que hi ha entre Can Boada i Ca n'Aurell. "Topogràficament seria un avenç per a molts ciutadans", ha afegit. 

 

x
Xavi Matilla, durant la roda de premsa on han parlat de les polítiques tarifàries | R.R.