Els partits de Terrassa posen sobre la taula traslladar el Mercadal

La Cecot ha organitzat un debat amb els sis candidats amb representació a l'Ajuntament
Debat dels sis candidats amb representació a l'Ajuntament de Terrassa
Debat dels sis candidats amb representació a l'Ajuntament de Terrassa | Cecot

 

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc el debat amb sis dels candidats a l'alcaldia de Terrassa a la Cecot. Un dels blocs tractats ha estat el Mercadal Martí L'Humà, ja que segons ha posat de manifest la patronal egarenca hi ha diverses queixes dels empresaris del polígon Nord, els quals denuncien des de fa anys que l'ubicació del mercadal en aquest espai "paralitza" la seva activitat. Cecot els ha demanat si consideraven que calia traslladar--lo a la plaça de Martí l'Humà o deixar-lo en la posició actual, a l'avinguda Béjar.

 

Des de la CUP, Marc Medina, ha manifestat que no tenen un "posicionament específic" sobre on hauria d'anar el Mercadal. "Sí que sabem que dona vida a la ciutat i que cal millorar-ne l'accessibilitat per no impedir el funcionament dels polígons". Per la seva part, el candidat del PP, Alex Rodríguez, ha subratllat que "el que farem quan arribem a l’Ajuntament és consensuar el trasllat del Mercadal allà on sigui més segur” mentre que Miquel Sàmper (Junts x Terrassa) ha explicat que "estem a favor del trasllat del Mercadal" tot i que ha fet èmfasi que primer cal "tenir un pla d’autoprotecció, que va vèncer el 2016 i que és una irresponsabilitat que cal resoldre de forma urgent”. 

 

Per la seva part, Isaac Albert (ERC) considera que “el Mercadal és de difícil gestió i sabem que Béjar no és la millor opció tot i que els paradistes n’estan contents” mentre que l'alcaldable de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, ha afirmat que "pot ser Marti l’Humà no és el millor lloc per situar-lo. Però si hi ha conflictivitat amb l’activitat del polígon n’haurem de parlar i buscar solucions”. Finalment, Alfredo Vega (PSC) ha sentenciat que “ña pregunta és què hem de fer per fer compatibles les dues activitats: el mercat i el dia a dia del polígon Nord. És evident que el Mercadal genera alguns problemes de residus però no estem a favor de traslladar-lo a les antípodes".